Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lonfon living wage

Polecane posty

Gość gość

Wzrosło w tym roku z 8,80 do 9,15 na godzinę Tylko kto to płaci ???

Gość gość
London

Gość gość
w cały UK jest to 6,50f/h - w Londynie również!

Gość gość
@gosc 14:36 idi0t0 naucz sie odrozniac living wage od minimum wage, to dwie rozne rzeczy

Gość gość
Idioto a co to qrwa za roznica jakie jest living wage, moze byc i 20 funtów, jak praktycznie wszedzie w Londynie placa tylko 6.50. Dotarlo ci to do lba, czy dalej masz z tym problemik?

Gość gość
Wszedzie w Londynie placa 6.50? No tak nawet ksiegowy, lekarz, prawnik, kierowca, policjant, nauczyciel ...maja minimum :D

Gość gość
W uk porobilo sie mase pseudo agencji pracy wlasni z minimal wage 6.50 - tax Ciezko jest teraz cokolwiek znalezc bez agencji,tora kradnie ci kase z kazdej godziny.

Gość gość
Moj pracodawca placi. Na rok mam dodatkowe parę tysiecy dzieki wlasnie LLW.

Gość gość
Tak, tak masz pare tys funtow rocznie wiecej dzieki llw, jasne - wszystko I tak wydasz na zycie w Londynie, ktore jest masakrycznie drogie !

Gość gość
Ale jak zarabiasz 190-200 f tyg w Londynie to nawet na pokoj Ci nie starcza. To co pod mostem Ci ludzie zyja czy w 2-3 osoby w 1 pokoju ???

Gość gość
Mi z llw wychodzi ponad 14/h wiec nie narzekam ;) a kilka tysiakow w kieszeni zawsze się przyda, a do tych co tutaj agresywnie twierdza ze to sie i tak wyda: no tak ale zawsze lepiej miec extra kase niz jej nie miec.

Gość gość
Mi z llw wychodzi ponad 14/h wiec nie narzekam xxx tak piszesz jakby to był jakiś zasiłek

Gość gość
Do tego co dostaje ten dodatek llv. Chlopie zobaczymy jakim bedziesz asem jak bedziesz szukal nowej roboty kiedys. Kazdy cie wysmieje jak sie zapytasz o ten dodatek.

Gość gość
Nie będę szukać nowej bo mam stałą pracę i nikt mnie nie wyśmieje. Nie wiem czemu Polacy są aż tak bardzo zakompleksieni, przygotowani na najgorsze traktowanie i jeszcze źle życza innym (bo czym innym jest takie czarnowidzctwo, zakladajace że stracę pracę i wtedy nikt inny mi już tyle nie zaplaci?). Opanujcie się. Tak się sklada że mój pracodawca płaci LLW i jest to oczywisty warunek, tak samo jak w innych placówkach w Londynie (szpitale, organizacje charytatywne). Pracuje w miejscu ktore szanuje pracownika i gdzie rotacja jest bardzo mała. Lepiej martwcie sie o wlasny tylek i zastanawiajcie dlaczego wasza praca nie jest na tyle wazna zebyscie dostawali cos wiecej niz minimalna...

Gość gość
wiadomo ze pracujacy w fabryce, restauracji czy wykonujacy malo wymagajace prace nie beda mieli placone wiecej bo zastapic moze ich kolejny pacholek prosto z ulicy. Ludzie z jakimis kwalifikacjami sa bardziej cenieni i to oni dostaja wiecej kasy. Pewnie tutaj na kafe kroluja ci ktorzy tyraja za male pieniadze i po prostu zazdrosc ich bierze.

Gość gość
Zgdzam sie z ostatnim wpisem. I do tego ciagle pisza jak to w UK zle, w Niemczech zle, pracy nie ma, malo placa, w ogole tragedia

Gość gość
no to wracaj do Polski!!! co tam jeszcze robisz? ktoś cię zmusza?