Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Erhhh

4t5d brak pęcherzyka

Polecane posty

Gość Erhhh

Hej. Mam pytanie. Byłam w środę u ginekologa, który nie widział jeszcze nawet pęcherzyka ciążowego :( kazał przyjść za 2 tyg. Ostatnią miesiączkę miałam 17 października (więc badanie miałam wykonane w 34dc). Owulację musiałam mieć od 17 wzwyż dnia cyklu bo w tym miesiącu kochaliśmy się tylko raz - właśnie 17dc. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
Bez sensu latacie w 5 tc do lekarza, chyba tylko po stres. Normalne ze nic tam nie widac .

Gość gość
Ginekolog tylko stwierdził że endometrium jest powiększone, ale nie chciał potwierdzić, ani zaprzeczyć ciąży. Kazał czekać. Jakoś nie mogłam go wyczuć...

Gość gość
Nie. Nie martwić się. U mnie w 4 tyg nie było nic a beta rosła. Pęcherzyk znalazł się dopiero 5t4d. Nie denerwuj się i czekaj :)

Gość gość
A po to latamy żeby potwierdzić ciążę geniuszu. Skoro u jednej widać to u drugiej czemu nie? A wiadomo każdy organizm inny.

Gość Erhhh
Ja leciałam tylko dlatego, że dzień wcześniej dostałam malutkiego plamienia na brązowo, ale dosłownie kropelkę. Lekarz stwierdził, że tak się czasem dzieje w okolicach spodziewanej miesiączki (co u mnie by się sprawdziło bo cykle mam 30-32 dniowe). Nie stwierdził nic niepokojącego. A ja naczytałam się o ciążach pozamacicznych i wystraszyłam się....

Gość gość
Dlatego ja nie lecialam do lekarza od razu po zrobieniu testu tylko doczekałam do 8 tygodnia i u gina zobaczyłam bijące serduszko. A ty się teraz będziesz stresować :/

Gość gość
Nic nie czytaj żeby sobie czegoś nie wbić niepotrzebnie do głowy. A endometrium ile?

Gość Erhhh
Szczerze mówiąc ja miałam zamiar iść 2 tyg po pozytywnym okresie, ale się wystraszyłam... Lekarz po badaniu powiedział, że mogę przyjść teraz w poniedziałek, ale powiedziałam mu, że nie chcę. Że chcę przyjść jak już będzie coś konkretnego widać itd. I mam przyjsc za 2 tyg i powiedział, że to mądra decyzja. Ale jak to ja, musiałam zajrzeć do internetu i czytać, czytać, czytać.... Choć lekarz mi tego zabronił, bo mówiłam mu, że mam takie skłonności doszukiwania się wszystkiego

Gość Erhhh
Nie podał mi ile. Powiedział tylko "ciąży na usg nie widać jeszcze, ale endometrium jest powiększone" na co ja się musiałam wtrącić i dopowiedzieć "Ciążowe tak?" , na co on odpowiedział "Tak ciążowe, ale to eszcze nic pewnego, póki usg tego nie potwierdzi to nie mogę powiedzieć w 100% że to ciąża, choć więcej mówi za tak skoro testy wychodzą pozytywne".

Gość gość
Gosc 14:20 No wlasnie widac po przykladzie autorki. Ciaze stwierdza sie w 6 lub 7 tc najczesciej . Po co wczesniej ?

Gość gość
Nic nie czytaj bo to bez sensu :) w internecie jest po prostu wszystko... Niestety :D

Gość gość
U mnie w 4 tyg tez nic nie bylo. Poszlam w 7 tyg i bilo serduszko.

Gość Erhhh
No właśnie wiem. On też mi powiedział, że często gęsto przychodzą pacjentki i opowiadają co przeczytały w internecie to łapie się za głowę. Ale po prostu nie wytrzymałam i zaczęłam czytać i głównie uwzięła się na mnie myśl o ciąży pozamacicznej. Był też etap, że to nie ciąża tylko jakaś choroba, ale tego udało mi się pozbyć...

Gość gość
Gość 14:29 Czy Ty rozumiesz co się pisze? Jedna kobieta pójdzie i zobaczy pęcherzyk druga pójdzie i nie zobaczy, a czemu ta druga idzie? Bo skoro było widać u tej pierwszej to u niej przecież też.

Gość Erhhh
Ja na tym badaniu będę w 6t6d czyli chyba powinno być już wszystko jasne prawda?

Gość gość
Wydaje mi się że tak, ja poszłam w osmym

Gość Erhhh
W pochwie podwyższoną temperaturę mam już od 19 dni, mam mnóstwo białego śluzu, szczególnie rano po całej nocy na zmianę z takim wodnistym. Temperatura jest nie do odczytania po porannym mierzeniu bo termometr jest cały biały (dziś było trochę "lepiej"). Piersi bolą jak jasna cholera. W podbrzuszu też coś raz na jakiś czas zaboli (szczególnie po lewej stronie). Pod pachą również mam praktycznie cały czas po +37 stopnie (gdzie zawsze miałam ledwo 36,5).. Testy 3 pozytywne (w tym ostatni pozytywny już z popołudniowego moczu). Także ciąża to chyba na pewno jest.

Gość gość
Gosc 14:34 No coz, ja jeszcze nie slyszalam, nawet nie czytalam zeby ktorejs kobiecie lekarz stwierdzil ciaze w 5 tc. Musialaby miec bardzo krotkie cykle.

Gość Erhhh
No np teraz mam 37,2 stopnie pod pachą (nigdy (no chyba ze bylam chora) nie mialam pod pacha tylu stopni bez względu na porę dnia)... Ledwo zaczęłam ciążę a już mam dość ;)

Gość gość
Też mam mnóstwo tego śluzu, paskudztwo :p ale to normalne w ciąży.

Gość gość
A temperatury sobie w ciąży nie mierzył am :)

Gość Erhhh
Ja w sumie w ciągu dnia mam taki wodnisty, który tworzy białą skorupkę. A po nocy to po prostu na serio nie przesadzam jak wyciągam termometr to jest cały biały, i jak podcieram się to na papierze też to jest. Później w ciągu dnia się to uspokaja i tak w kółko :). Ale fakt, obleśne.. :P

Gość gość
Na usg coś widać dopiero przy becie 1000-1500 więc nic dziwnego, że nic nie było widać. U mnie w 6tc nic nie było ( krwawiłam, miałam ciązę potwierdzoną badaniem krwi i poszłam na izbę)

Gość Erhhh
Bety sobie szczerze mówiąc nie robiłam. I chyba nie mam zamiaru (no chyba że lekarz będzie kazał). Dla mnie to byłby dodatkowy niewyobrażalny stres. To już wolę czekanie :P. Ale tak jak mówię przeraża mnie wizja ciąży pozamacicznej. Naczytałam się o pękających jajowodach itd i przeraziłam się :(

Gość Erhhh
Poza tym jakbym zrobiła tą betę to i tak znalazłabym w niej coś niepokojącego. Już ja siebie znam...

Gość gość
A ile masz lat? Tak z ciekawości pytam :) skoro nie krwawisz to nie masz się o co martwić, pozostaje tylko czekanie :)

Gość Erhhh
24 lata :)

Gość gość
:) to teraz musisz cierpliwie czekac

Gość Erhhh
A czy nawet jesli tfu tfu bedzie to ta pozamaciczna, to nie bedzie juz za pozno? :( i np faktycznie cos mi peknie itd:(? Nienawidze siebie za ta niecierpliwosc :(