Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adopcja zwierząt

Polecane posty

Gość gość

Tyle się mówi o adopcji zwierząt. Kilka dni temu napisałam di kilku fundacji adopcyjnych, ze chcę od zaraz adoptować psa i nic, zero odzewu. Nikt nie odpisał :( I co o tym myśleć?

Gość gość
Może coś źle napisałaś? U mnie odezwali się od razu, wiadomo czeka Cię wizyta przedadopcyjna u Ciebie w domu

Gość gość
napisałam na adresy dodane na stronach nie dostałam zwrotów, ze nie dotarło

Gość gość
A może poszukaj na facebooku stron tych fundacji - tam wystawiają do adopcji konkretne zwierzęta. Wskaż palcem i w ten sposób rozpocznij procedurę. Duży szacunek, że chcesz adoptować, a nie kupić :) x Nie wiem skąd jesteś, ale np taka strona: https://www.facebook.com/fundacjabezdomniaki?fref=ts

Gość gość
dzięki za miłe słowa :) całe życie miałam zwierzaki znalezione albo podarowane, więc i tym razem nie zmienię tradycji :)

Gość gość_od hiltona
Hej, A jakiego psiaka szukasz i skąd jestes? Jeżeli niedaleko Warszwy i chcesz dużego słodziaka to od kilku miesięcy szukamy domu dla Hiltona, mega słodki duży pies, zero agresji :))) Fajna słodka ciapa już od 3 miesiecy trzymamy go w hoteliku, ale on potrzebuje swojego człowieka. Tutaj podaję link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1476512855949811/?ref_dashboard_filter=upcoming Pozdrawiam, Paulina pola.87 wp.pl

Gość gość
Schroniska nie zawsze odpisują, raczej nie odpisują, bo mają masę roboty ze zwierzakami.fundacje rózne, to ty musisz mieć inicjatywę, postarać się, aby dostać psa.Przecież to nie rzecz,że piszesz, zamawiasz i odbierasz p-rzez kuriera.To poważna decyzja, sama olewam wiele maili, bo widzę,że nie ma w nich zaangażowania, chęci.Skoro ktoś czeka na gotowe, idzie po linie najmnejszego oporu, to co zrobi jak np pojawią sie problemy z psem? Wywali za drzwi?Szuka sie zawsze najlepszego domu, no chyba,że trafisz na ludzi którzy działają na zasadzie "byle jak, byle gdzie , byle komu, bo i takich nie brakuje.Sama zobacz już masz oferty, a nic o sobie nei naisałaś, ajkie masz warunki itp.Uważaj na takie oferty, bo to może się skończy nieudaną adopcją, a której ani ty, ani pies nie będą szczęśliwi.Szukaj poważnych, sprawnie działajacych fundacji, przeglądaj serwisy ogłoszeniowe, opca , odda, do adopcji.Najpierw poszukaj sobie psa, poczytaj opisy, zadzwoń i porozmawiaj.Samo mailowanie to zdecydowanie za mało.Sama maile ogólne, nie dotyczące kontretnego psa biore pod lupę, a na wiele nie odpisuję, z powodów jaki wyżej napisałam.

Gość gość
Też bym nie odpisała, po słowach "od zaraz" to musi być przemyślana, poważn decyzja, a tak piząć brzmisz jak rokapryszona dziewczyna, co chce pieska na już.

Gość gość
Adoptowanie zwierząt wymaga odpowiedniego przygotowania. Trzeba też zadbać o właściwy pokarm. duży wybór jest na stronie apetete.pl warto tam poszukać