Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Welon w wieku 34 lat

Polecane posty

Gość gość

Czy biorąc slub w wieku 34 lat wypada zalozyc welon? A jak nie to co sie nosi.?

Gość gość
Welon to wiocha niezależnie od wieku

Gość gość
ale dlaczego sama nie możesz zdecydować.To twoj slub,nikt go za ciebie nie przeżyje i od ciebie zależy co założysz lub nie. Nie ma kryteriów do jakiego wieku wypada nakładać welon, a kiedy już nie. Jakbyś była babcią 80. letnią i byś miała ochotę to zrobić, to co kogo to interesuje. Takie dylematy, rany.

Gość gość
wiek nie ma tu nic do rzeczy, sama welon miałam, ale teraz po 6 latach myślę, że niepotrzebnie i gdybym mogła cofnać czas, to we włosy wpięłabym żywe kwiaty

Co to za różnica w jakim się jest wieku? Jeśli podobają Ci się welony, to zakładaj i już. Na własnym ślubie pannie młodej wszytko wolno ;)

Gość gość
nie podobają mi się welony, tracą "wiochą", chyba że ktoś bierze slub jak księżna Kate i welon zasłania twarz w drodze do ołtarza, ale jeżeli jest to tylko zwis spod koka, to znacznie lepeij wyglada fajna fryzura, żywe kwiaty, jakieś ozdoby, bo taki welon ani ładny, ani nie spelnia swojej pierwotnej funkcji. ale jak ci się podoba, to nie widzę przeszkód- twoja impreza twój gust,a ludziom to wisi..

Gość gośćula
jedne wolą welony inne czarna suknie slubną , jak sie martwisz czy wypada masz problem z samą sobą ,czyzbyś była marionetką uszytą z ludzkich upodobań ? Ja koscielnego nie brałam ,a na cywilnym miałam krwisto czerwona kieckę a maż (eks uff) czerwony gajer

A co w dzisiejszych czasach nie jest / jest wiochą ? Albo co wypada / nie wypada ? Twój ślub i Twoje zasady ;) Moja szwagierka po 30-sce też miała welon - jakoś nie zauważyłam by społeczeństwo tym faktem było zgorszone :D Ba ! Moja sąsiadka kobieta również po 30-sce , rozwódka - po raz drugi miała nie tylko suknię białą ale i welon :D Miożna ? Można :D !

Gość gość
Zapytasz sie grzecznie o welon ,a niektórzy doszukują sie jakichś problemów emocjonalnych O_o ,,gośćula,, kościelnego nie brałaś bo pewnie nie mogłaś ( który to juz eks maz????) ale oboje na czerwono do slubu cywilnego? ( czerwony garnitur O_o WTF) Pewnie twój ulubiony kolor . Haah

Gość gośćula
mogłam brać kościelny ,ja byłam panna on kawalerem ale po co mi taka szopka ,tak mój ulubiony kolor ,coś w tym dziwnego ?

Gość gość
Nie miałam pojęcia, że welon może być jakoś zależny od wieku. :-/

Gość gość
Widzę,ze wszystkie panny,mężatki i rozwódki ktore sie tutaj wypowiadają zapomniały jakim symbolem jest welon. To oznaka czystości ( dziewica) . Wiec jeżeli w wieku34 lat jest sie dziewica,to welon jak najbardziej pasuje. No chyba ,ze sie bierze slub tylko po to ,zeby zrobic wesele dla rodziny i sie pokazać. To wtedy welon może być nawet czerwony ;)

Gość gość
To zależy czy przyszła panna młoda jest ładna i zadbana. Jeżeli jest,to jak najbardziej welon pasuje. A jak ma gębę pomarszczona i zniszczona to niech sobie daruje zakładanie go. Chyba ,ze taki welon co nakładasz z przodu ,ze twarzy nie widać. Ale wtedy niech nie zdejmuje go do końca wesela. :)

Gość gość
Ja nie widzę w tym nic złego. Jeżeli tego pragniesz, marzyz o tym to jak najbardziej:)

Gość gość
załóż jeszcze mirtowy wianek - symbol dziewictwa - w końcu kto ci zabroni?

Gość gość
welon, to akurat ma tyle różnych kulturowych znaczeń, że tylko totalna ignorantka może bredzić, że jego rolą jest wyłącznie podkreślanie dziewictwa. akurat welon slubny więcej ma wspólnego z tradycją, która nakazywała wchodzić kobiecie do kościoła w jakimś okryciu głowy- u katolików nigdy nie był, to nakaz prawa kanonicznego- po prostu dobry obyczaj i do niedawna kobiety nie wlaziły do kościoła z gołą głową, w bardziej ortodoksyjnych kościolach chrześcijańskich nadal sie to praktykuje

Gość gość
ja nie lubie nie podoba mi sie welon- kawalek firanki taki duzo bardziej podobaja mi sie woalki- mega seksi