Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem załamana

Polecane posty

Gość gość

Byłam dzisiaj na badaniach, nie dość że pokłuli mi żyłę to jeszcze kazali zapłacić 134 zł :( Jestem załamana... :O :D

Gość gość
Niech mnie ktoś pocieszy :(

Gość gość
żal ci żył czy pieniędzy?

Gość gość
i jednego i drugiego, ale bardziej to żył :D

Gość gość
To jest jakaś masakra, że trzeba sobie samemu robić badania. A co jeśli kogoś nie stać na prywatną służbę zdrowia?

Gość tu autorka tematu
no jeśli kogoś nie stać to ma problem :( ja odżałowałam te pieniądze i poszłam, ale za to będę miała jeszcze wizytę u specjalisty za ok 150 zł :(

Gość gość
autorko to dlaczego nie poszłaś po skierowanie? nie rozumiem :O

Gość tu autorka tematu
Nie poszłam po skierowanie, ponieważ już kiedyś usłyszałam, że skoro leczę się prywatnie to powinno być mnie stać na prywatne badania. To co chciałam i tak nie dostałam, ogólny może mi np wypisać TSH, ale FT3 i FT4 trzeba już prywatnie albo od specjalisty - do którego trzeba czekać kilka miesięcy :(

1. Muzyka ( kawałki bardziej motywujące, zachęcające nas do szczęścia, albo takie które mówią o tym żeby, pogodzić się z tym co jest. Przykłady: Molesta – Tak miało być, Kaczor – Ile dni?, 3W – Zapomnij o tym, Coma – Los cebula i krokodyle łzy) 2. Dobry film. ( Komedia, filmy o podobnej tematyce do muzyki. Mogą być inne byle by wpływały na was pozytywnie. 3. Słodycze ale bez przesady. Raczej na doła lekkiego. Czekolada, miód wszystko co słodkie, jednym słowem – endorfiny. 4. Sport, można się wyżyć. I przemyśleć wszystko. 5. Oddaj się pasji. Rób co kochasz, poświęć się, nie pamiętaj o świecie gdy robisz coś co kochasz. 6. Porozmawiaj z kimś bardzo bliskim, czasem potrzeba nam innego punktu widzenia. 7. Ucieknij na jakiś czas, nie chodzi tu o uciekanie z domu. Tylko gdzieś gdzie będzie spokój, natura, ładny widok, bliskość świata uspokaja, daje luz i włącza myślenie. 8. Zmień coś w swoim życiu. Coś złego, pracuj nad sobą. 9. Przytul misia, wypłacz się ale raz, raz i to porządnie. 10. Poczytaj, biblia kontemplowana daje wiele otuchy. (Ps. 40,2; 2Tm 3,3; Mt 11,28) 11. Wyjdź do ludzi, lecz do tych przy których czujesz że, jesteś kochany. 12. Pogódź się ze sobą. Często problemem jest brak samoakceptacji. 13. Zrób coś szalonego (pętla na szyje odpada). 14. Daj ze sobą porozmawiać. 15. Przytul się do człowieka. 16. Prześpij się (z problemem). Ponoć mózg przez sen podejmuje najwłaściwsze decyzje. Może to prawda:) 17. Zakupy (nie którym poniekąd pomaga). 18. Weź kartkę, zapisz ją swoimi problemami, potem zgnieć i zapal. Pozwól by to wszystko spłonęło w twym wnętrzu. 19. Ciepła kąpiel, masaż, relaks. 20. Namaluj coś, i schowaj, nie patrz niech wszystko zostanie na kartce. 21. Pooglądaj jakieś piękne zdjęcia (tylko pisz tam po angielsku). 22. Doceń to co masz – Nas & Damian Marley – Count your blessings. 23. Zastanów się czy masz naprawdę wielki problem, czasem mamy okulary na oczach – niedopasowane. 24. Odnajdź się w wierszach. 25. Zrób coś nowego, coś o czym zawsze marzyłeś. 26. Odetnij się od ludzi którzy działają na twoją nie korzyść (nie mówię tutaj o wszystkich z którymi się kiedykolwiek pokłóciłeś). 27. Upiecz coś, ugotuj i zjedź – jeśli potrafisz. 28. Poafirumj się :) (do skutku). 29. Zrób porządek w pokoju. Jak mało posprzątaj dom. 30. Powąchaj coś przyjemnie pachnącego – polecam bliską osobę. 31. Pogadaj ze mną, otwieram mały dziań z możliwością kontaktu ze mną. Może ktoś będzie chciał pogadać, więc wychodzę do ludzi. Tylko proszę bez spamu, nie boje się użyć opcji typu czarna lista, zablokuj itp. Nie lubię jak ktoś wchodzi do mojego życia z buta.

Gość gość
chora służba zdrowia za rządów PełO. Plac i płacz :D