Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faza_delta

Z Yaz na Diane pomocy!

Polecane posty

Gość faza_delta

Witam, proszę pilnie o wytłumaczenie jednej kwestii, gdyż chyba źle zrozumiałam lekarza - dotychczas brałam Yaz, jednak muszę na pół roku przejść na Diane. Jednak teraz, gdy czytam ulotkę Diane nie wiem, czy dobrze postąpiłam - ostatnie opakowanie Yaz wzięłam normalnie - 24 jasnoróżowe tabletki z subst. czynną oraz 4 białe placebo. Czy miałam brać te placebo czy od razu po 24 jasnoróżowych wziąć Diane? Dziś powinnam zacząć nowe opakowanie Yaz, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę placebo. Czy mogę zacząć Diane czy z powodu tego błędu (jeśli był to błąd) muszę wziąć jeszcze kolejne opakowanie Yaz bez tabletek placebo i wtedy od razu Diane? Z góry przepraszam za chaotyczną wypowiedź i proszę o pomoc bo jest to dla mnie bardzo ważne.

Gość faza_delta
Z ulotki "Zaleca się rozpoczęcie przyjmowania leku Diane-35 w 1. dniu po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne poprzedniego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego, jednak nie później niż w 1. dniu po zwykłej przerwie w stosowaniu tabletek zawierających substancje czynne lub placebo poprzedniego złożonego doustnego środka antykoncepcyjnego" - jak to mam rozumieć? Miałam brać te placebo Yaz czy od razu Diane?

Gość faza_delta
Up :(