Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słyszeliście o tej staruszce co się obudziła w kostnicy?

Polecane posty

Gość gość

lekarka stwierdziła zgon,zawieźli ją do kostnicy a ona się obudziła i poprosiła o goracą herbatę bo strasznie zmarzła. Jak ta lekarka mogła popełnić taki błąd, czy granica między życiem a śmiercią jest tak cienka?? Przecież ona mogła obudzić się w grobie i co wtedy? a swoją drogą, babcia kiedyś opowiadała mi,że u niej na wsi stwierdzili zgon u jakieś jej kuzynki, kobitkę pochowali ,a że była to bogata osoba to hieny cmentarne napadli na jej grób bo liczyli na to ,że pochowali ją całą w złocie, jak ją odkopali to leżała w trumnie na boku, z twarzą wykręcąną od cierpienia i strachu jak się tam obudziła

Gość gość
0/100

Gość gość
wejdź sobie w gogle i zobaczysz ,że to prawda to było jakiś tydz temu w Polsce tylko nie pamiętam w jakiej miejscowości

Moja ciotka kiedyś miała sen że umierała i ją ksiądz prosił żeby mogła jeszcze o własnych siłach dojść na cmentarz i położyć się w grobie. A jak już była na cmentarzu to ją grabarz pytał czy mogliby już ją zasypać, bo w sumie umrze lada chwila ...

Gość gość
no właśnie teraz od razu po stwierdzeniu zgonu ciało przewozi się do kostnicy, nie powinno tak być, człowiek powinien jeszcze minimum dobę leżeć w domu lub szpitalu na normalnej sali, wyobrażacie sobie jaki to musi być szok obudzić się w kostnicy a co gorsza zakopanym w grobie, przecież wtedy śmierć następuje błyskawicznie w wyniku uduszenia

Gość gość
tak to prawda oglądałam to w faktach

Gość gość
ja sie dam sprochowac, zeby sie nie obudzic w trumnie.

Gość gość
chyba, ze sie wtedy w piecu budze :O wiec chybajuz lepiej do trumnyi wziac jakis pager, jak myslicie?:)

Gość gość
właśnie w piecu też się można obudzić

Gość gość
brrrrrrrrrrrrr

Gość gość
nie sądze, by tak było, całość ceremonii pożegnalnej w ramach tradycyjnego pogrzebu trwa dłużej niż kremacja zwłok - http://www.exitus.com.pl/uslugi/kremacje-zwlok ja też myślę,że jeśli miałabym teraz wybierać to wybrałabym kremację.

To są podstawowe błędy lekarzy. U starszych ludzi puls jest słabiej wyczuwany, mogła też nastąpić zapaść na tle arytmii i wtedy zwykłymi metodami pulsu nie da się wyczuć, a w ogóle takie przypadki to bzdury. Ustne legendy.

Gość gość
ja biore do grobu telefon satelitarny i playstation 2 jakby co

Gość gość
Przecież ciało zmarłego jest nafaszerowane chemią (organy są przekłute) to jak się ma obudzić i czym oddychać? Wieki temu tak było ale nie dzisiaj.

Gość gość
Różne rzeczy się dzieją, zwłaszcza w polskiej służbie zdrowia. Może wcale nie była nafaszerowana chemią? Tak czy inaczej lepiej myśleć o tym za wczasu i w przypadku śmierci mieć zapewnioną kremację. W olsztynie tego typu usługi na pewno świadczą http://przymierze.olsztyn.pl/index.html bo jakiś czas temu w ten sposób pochowałem moją babcię, która chciała tego typu pochówek.