Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowa_mamma

Problem z zachowaniem dziecka

Polecane posty

Gość majowa_mamma

Synek od września chodzi do przedszkola. Na początku płakał, ale potem z czasem się przyzwyczaił. Oczywiście chodzi z przerwami na różnego rodzaju infekcje. Czasami nie chce iść, ale nie płacze. Za to często powtarza, że jest tam smutny. Przedszkolanki tego nie potwierdzają bo dokazuje za 5 dzieci. Odbieram go z przedszkola ja lub mąż. Bardzo nas martwi jego zachowanie na nasz widok. Od razu zaczyna bardzo, bardzo głośno krzyczeć, tak jakby ze złości i biegnie do nas z takim wrzaskiem, zamiast spokojnie podejść jak inne dzieci. Wygląda to nieciekawie. Całe przedszkole wie, że po T przyszła mama. Jest mi już wstyd. Prośby i tłumaczenie, że tak nie wolno nie pomagają. Przedszkolanki już nas się pytały, dlaczego z takim krzykiem, wręcz wrzaskiem reaguje na nasz widok. Patrzą się na nas podejrzliwie. Tak jest codziennie. Wstydzę się już zaglądać do sali bo od razu słyszę krzyk... Mąż zdenerwował się już dzisiaj i zaproponował wizytę u psychologa,niech to jakoś nam wytłumaczy. Przecież to nienormalne. Minęły 3 miesiące i nie wiem jak to zmienić.

Gość gość
Dzieci czesto ciezko znosza rozstania z rodzicami, moze Wasz synek ma do Was zal, ze go zostawiacie i tak go okazuje. Caly dzien Was nie ma, on teskni i jeszcze nie rozumie, ze nie macie wyjscia, dla dzieci istnieje tu i teraz. Wizyta u psychologa jest dobrym pomyslem.

Gość gość
Nie tłumacz - nie wolno, to nie zadziala. Lepiej powiedz, ze Ci przykro, kiedy tak robi, ze chodzisz do pracy zarabiac pieniazki np. na jego zabawki i ze wszystkie dzieci- jego koledzy i kolezanki - tez maja pracujacych rodzicow, ktorzy je tu zostawiaja. Ale to super - bo mozecie caly dzien spedzac robiac ciekawe rzeczy, zeby potem opowiedziec mamie i tacie.

Gość gość
Ale tak zachowuje się w porządku w ciagu dnia? Ja się nie dziwię paniom opiekunkom, bo to dziwne, ze dziecko się tak zachowuje na widok rodzica. Ale może faktycznie synek ma żal do was, ze go wysyłacie do przedszkola, skoro jest mu tam smutno. Ja też miałam obawy, jak posłałam Kalinke do przedszkola (http://przedszkole-promyk.pl/), ale zachowywała się grzecznie i cieszyła się na mój widok, jak przaychodziłam ją odebrać.

Gość gość
to niepokojące, że synek mówi, że jest tam smutny, może w tym przedszkolu jest nieciekawa atmosfera, może warto zmienić przedszkole? Moje dzieci chodziły do http://www.wielkaprzygoda.com/ i ani jedno ani drugie nie skarżyło się na przedszkole