Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomasz76

wymeldowanie a opuszczenie mieszkania wspolwlasnosciowego

Polecane posty

Gość Tomasz76

Witam,mam mieszkanie wspołwłasnościowe jestem w trakcie rozwodu, nie przebywałem w nim ponad 6 m-cy,i pytanie jeżeli mnie wymelduje,czy muszę opuścić mieszkanie.Bardzo proszę o odpowiedz.Dodam że żona nie mieszka w nim od ponad 2 lat,ale ma stały meldunek,zabrała pod moją nieobecność wszystkie dobra materialne od tv do mikrofalówki itd....niema w mieszkaniu żadnych jej rzeczy osobistych.Proszę o rade.

Gość gość
zara, zara , mieszaknie jest wspólne / wasze. ona nie mieszka w nim 2 lata i wszystko co mogła zabrała. ciebie też tam nie ma już 6 mcy. W czym problem, więc chcesz tam mieszkać czy nie? Jak cię wymelduje to i tak może cię cmoknąć bo jesteś współwłaścicielem mieszkania. Czemu ty jej nie wymeldujesz:D jej nie ma tam 2 lata:D

Gość gość
poza tym od 1 stycznia 2015 nie ma obowiązku meldunkowego .

Gość Tomek76
Dzięki i własnie tak zrobię,wiem byłem głupi jak nie uda jej się mnie wymeldować to ja zrobię wszystko i złożę kwity aby ją wymeldować,najważniejsze jest to że nie muszę opuścić mieszkania,to jakaś wariatka.

Gość gość
wymeldowanie trybem administracyjnym - tak to się nazywa. a kto przez ten czas jak tam nikogo nie ma płaci rachunki?

Gość gość
hm...., pewnie chodzi jej o to że chce sprzedaży mieszkania i podziału majątku.

Gość Tomek76
kto płaci rachunki?gaz,prąd sa na nią a wiec ona placi bo sie boi ze odetną, chce to po prostu sobie wziąć,sami rozumiecie ze nic nie mogę zrobić,bo nie chce gazu i prądu przepiać na mnie.

Gość gość
jak na nią, nie na was razem????? dziwne. Ty weź idź do adwokata niech ci poradzi co z mieszkaniem , niech postara się o jakieś zabezpieczenie majątku czy coś.

Gość Ale to już było
Jeżeli oboje jesteście właścicielami tego lokalu, to Twoja była w żaden sposób nie może sprzedać tego lokalu.Musi odbyć się sprawa w sądzie o podział majątku.Jeżeli Ty zostaniesz w tym mieszkaniu powinieneś część spłacić, nawet nie połowę ponieważ ona wszystko zabrała z mieszkania które też były dobrem materialnym.

Gość Tomek76
tak ona płaci,ale chce mieć wiedzę ze jeżeli jej sie uda czy muszę opuścić mieszkanie,jeżeli nie,to jak pisałem wcześniej ja ją wymelduję.Nie mieszkamy razem ale boi się że jak odetną wszystko ona poniesie koszta.A zależy jej na tym mieszkaniu i abym wylądował na ulicy po prostu.

Gość gość
tej ale za nic nie płacisz, w efekcie po jakimś czasie ona powie że do mieszkania się nie dokładasz a opłaty które ona wnosi pójdą na jej korzyść. Jedyne rozwiązanie to sprzedać i się podzielić kasą bądź jedno drugie spłaca.

Gość gość
Ona nie mieszka tam 2 lata ,,ty 6 miesięcy, Ona płaci media i czynsz A mieszkanie jest wspólne? Masz akt notarialny?

Gość gość
nie można wymeldować własciciela nieruchomosci. Tylko on sam moze to zrobic.

Gość gość
Mam podobna sytuacje Współwłasność , jestesmy w trakcie rozwodu , nie mieszkamy tam od 5 lat , mieszkanie stoi puste ale ja wszystko opłacam, nawet remont zrobiłam, jestem tam zameldowana a on nie jest. Ale ma akt prawny do tego mieszkania. Co robic? Bo on chce mnie wyrzucic i zając sobie.

Gość Tomek76
mam akt notarialny ale myślę jako obywatel,a nie jako urzędnik bo uważam że w tych czasach kto piękniej się uśmiecha ten ma szanse.

Gość gość
Co ty bredzisz! Akt notarialny jest niepodważalny .

Gość gość
Cos kręcisz. Jesli jestes właścicielem to nikt nic ci nie zrobi , proste.

Gość Tomek76
Nie krecę jestem wspólwlacicielem mam akt notarialny , ale obawy gdzieś tam mam,wiadomo kazda sprawa jest inna.

Gość Urszak
Meldunek, lub jego brak, nie ma tu nic do rzeczy. Liczy siè prawo własnosci/współwlasnosci lokalu. Meldunek to pozostałosc PRLu.

Gość Tomek76
Dzięki Urszak,to chciałem uslyszeć,łapka w górę,pozdro.