Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to cholestaza czy gestoza

Polecane posty

Gość gość

w piatek byłam u lekarza i wszystko było ok ale od wczoraj zle się czuję boli mnie ni to zołądek ni wątroba bo raz po prawej raz po lewej stronie, do tego mam mdłości i ogólnie zle się czuję. wczoraj odebrałam wyniki alat i aspat i alat miałam 35 a norma jest do 34.co to może być:(

Gość gość
jestem w 31 tyg ciązy w piatek mialam robiony takze wynik na mocz, bialka nie bylo czy gestoza moze sie rozwinac w ciagu paru dni?

Gość gość
Ja mialam takie wyniki prob watrobowych w 28 tc, w okolicy 30-32 doszlo cisnienie a w 34 tyg rozwinela sie ciezka gestoza.

Gość gość
a jakie mialas jeszczce objawy? to moja 2 ciąza, w pierwszej mialam cholestaze

Gość gość
zbadaj czy masz lamblie one bytują w woreczku żółciowym - stąd ból po prawej stronie i również osłabiają trzustkę - ból po lewej stronie najlepiej zbadać z krwi ale prywatnie IgM i IgG - kontakt w przeszłości i zakażenie obecne - ostra infekcja tylko, że musiałabyś sobie zrobić prywatnie to koszt ok. 80zł w zależności od laboratorium z NFZ robią na lamblie badanie z kału ale z reguły NIC nie wychodzi tak miałam i wyszło mi dopiero z krwi

Gość gość
ale skad te lambie? cisnienie mam 98 na 65 puls 93 wlasnie mierzylam

Gość gość
Nie mialam.objawow, cisnienia nie czulam i przypadkowo mi okazalo sie ze mam z nim problem. Dlatego nie wiem dokladnie kiedy zaczelo skakac. Skoro mialas cholestaze to pewnie to cholestaza, dobrze ze cisnienie masz ok.

Gość gość
a powiedz jak rodzilas i czy wszystko ok?

Gość gość
Mialam cc, ze zgledu na zagrozenie rzucawka na przelomie 34/35 tc. Z dzieckiem bylo ok, ale ja walczylam caly polog z cisnieniem. A pierwsze dni po cc to byl koszmar bo okropnie mi cisnienie skakalo

Gość gość
Na pewno nie cholestaza. Ja ją mam więc... wątroba przede wszystkim nie boli bo nie jest unerwiona. A w ogóle to przy cholestazie się robi alat aspat bilirubine fosfataze i ggtp. Jeśli swedza cie ręce i nogi to zrób sobie te badania i idź do swojego lekarza. Ja leżałam z tym w szpitalu parę tygodni