Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obnizajacy sie brzuch

Polecane posty

Gość gość

Hej, do porodu co prawda jeszcze duzo czasu bo termin mam na poczatek stycznia ale zauwazylam obnizajacy sie brzuch, czy jest jakakolwiek szansa, ze urodze szybciej? Bo ponoc brzuch obniza sie na 2-3 tyg przed porodem. Ktoras byla w podobnej sytuacji?

Gość psychiczna myszellina
Dużo czasu? :D Kochana, nie znasz dnia ani godziny :D A tak poważnie - może być 2-3 tyg, a może być i jeszcze miesiąc. Mnie obniżył się brzuch dokładnie miesiąc i tydzień przed porodem, wyczekiwałam, wyczekiwałam, a i tak urodziłam po terminie ;)

Gość gość
Ok rozumiem, mialam przez moment nadzieje, ze niedlugo ciaze bede miala juz za soba a widze, ze to nie regula. Dzieki za odpowiedz :)

Mam tak samo, widziałam sie w czoraj z kolezanką i mi powiedziała, ze brzuch mi sie juz obniżył i zebym uwazała... troche sie wystraszyłam bo ostatnio ciągle twardnieje mi brzuch. . dlatego postanowiłam lezec. Termin mam na 19 stycznia

Leżenie nie zaszkodzi, podobnie jak oszczędzanie się, niełażenie po schodach (zwłaszcza schodzenie), unikanie noszenia ciężkich rzeczy. Pomyślności dziewczyny, pamiętam jak ta końcówka niemiłosiernie się dłuży :) Zdrówka i szczęśliwego rozwiązania! :)