Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Separacja

Kto z Was doświadczył tymczasowego rozstania w małżeństwie?

Polecane posty

Gość Separacja

Witam, Czy mogę prosić Was o napisanie swoich doświadczeń, spostrzeżeń oraz ewentualnych rad. Aktualnie nie mogę z żoną dojść do porozumienia w wielu kwestiach. Oboje jesteśmy po 30tce, ja mam 35 lat i mamy dwoje dzieci. Od ok. 3 miesięcy nie możemy dojść do porozumienia w sprawie seksu oraz innych kwestiach. Każdy z nas ma inny pogląd, inne spojrzenie, inne wymagania, zupełnie inną chęć spędzania czasu itd. W naszym małżeństwie (ja i żona) oczywiście popełniliśmy różne błędy, np. rutyna itp. Ja jednak w ostatnim czasie byłem tym motorem, który chce i ma chęć ponownie napędzić nasze życiowe koło :) W ostatnim miesiącu nasze wspólne rozmowy (wiele trudnych rozmów) nie doprowadziły nas do niczego dobrego, lecz tylko spowodowały nieustanne napięcia, ciśnienie oraz niezdrową atmosferę. W pewnym momencie, gdy zobaczyłem, że żona nie ma żadnego pomysłu na rozwiązanie problemu, to powiedziałem, że się wyprowadzę - trochę w złości, trochę w niemocy. Po wyprowadzce, mam już zupełnie inne przemyślenia. Aktualnie nie wiem do czego to może doprowadzić? Do większego wycofania się dwóch stron? Do moich negatywnych przemyśleń? Przebywam na ‘urlopie’ już ok. tydzień czasu. Z mojej strony nie szukam innej osoby (np.kochanki) lecz zastanawiam się jak ciężko będzie ponownie wrócić do siebie. Ja to bardzo przeżywam emocjonalnie, natomiast żona zupełnie inaczej – również przeżywa, ale bardziej skupia się na prowadzeniu domu, dzieciach oraz nowej pracy. Zatem, jak było u Was? Kto to przeszedł? Ilu z Was się udało? Ile takie rozstanie trwało? Jak postępowaliście w trakcie takiego rozstania?

Gość gość
A kogo to interesuje ,co ty masz z żoną...to wasze sprawy i powinieneś do niej jak najszybciej wrócić.Nikt za was nie rozwiąże waszych prywatnych spraw.s

Gość gość
Nie wracaj bo jak wrócisz to zobaczy ze jestes cienki i wejdzie ci na głowę

Gość gość
ja doswiadczylam tygodniowego rozstania,po tym ja mialam juz dosc mieszania tesciowej w naszym zwiazku i jej chamstwa,a maz mnie nie bronil i jezdzil na kazde jej skinienie,wiec spakowalam go i wygonilam do mamusi,po tyg.wrocil i odtad jest miedzy nami wspaniale...

Gość gość
35 letni piotruś pan na poziomie umysłowym 15 latka żalący się na forum jaka to żona zła i oczywiście obowiązkowo musi wspomnieć o tym, że w wyrze im sie nie układa jakby to kogoś na tym forum interesowało. Czy teraz nie ma już wartościowych mężczyzn z klasą, którzy piorą swoje brudy w domu, a nie wyrzygują wszystko na forum? Może lepiej rzeczywiście rozwiedź się z zoną prostaku, daj jej szansę poznania mężczyzny na poziomie, który zachowuje się dorośle bo ty jesteś jak rozkapryszony gó\/wniarz do tego bez klasy.

Gość gość
Po co ty na niej wymuszasz tobie odpowiadające zachowania. Jesteś facet czy p***a. Ta rozłąka nic ci nie da. Zajmij się nią jak facet, a nie pieprzysz bzdury roszczeniowy szczeniaku.

Gość gość
Doświadczenia nie miałam, bo : zaproponowałam mojemu mężowi , ze ja sie wyprowadzę - na takiej samej zasadzie jak Ty "wziąłeś urlop) i zostawie mu na głowie dzieci ( też dwójka )- psa - dom z całością obowiązków jakie są do ogarnięcia- i wiesz co? mój małż był lekko mówiąc- oszołomiony - ta propozycją. Tak się właśnie składa, że jak wam się nie układa relacja w związku czyt. w łóżku- podałeś jako pierwszy w kolejności własnie TEN powód, potem to już myślę zwykłe bla bla bla....pojawiły się zwyczajne problemy w zwyczajnej rodzinie - to co zrobiłeś? Ano - dorosły mężczyzna wziął nogi za pas i w las ;-) Nie rozumiem pojęcia- separacji na kilka dni??? Jak mozna wziąć od rodziny urlop??? Jeśli twoja żona nie podchodzi do tego zbyt poważnie i nie rozmawiacie, a ewidentnie zauważysz, że nie garnie się do tego abyś do domu wrócił- - rozmów sie z nia ostatecznie zadaj jej pytanie-czy ona w ogóle chce to małżeństwo ratować, mnie sie mojego nie chciało za to chciał małż- wiec spróbowałam...i wiesz co? dobrze, że się wtedy nie wyprowadziłam ;-)

Gość gość
Masz ją wspierać, pomagać, a nie pieprzyć bzdury na forum. Bądź facetem, a nie pizdą.