Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice faworyzują moją siostrę

Polecane posty

Gość gość

Młodsza siostra we wszystkim jest lepsza, ładniejsza, mądrzejsza. Fakt, ma wielu znajomych, zawsze osiąga cel, który sobie założy a to wynika z jej przebojowośc****ewności siebie. Ja mam zupełnie inny charakter, jestem wycofana, trochę introwertyczna, ale przeciez tez mam jakieś telenty, których moi rodzice zdają się nie dostrzegać. Mam talent plastyczny, ale mój ojciec uważa, ze to niepraktyczne i do niczego mi się w życiu nie przyda. Czasem mam wrażenie, że zupełnie mnie ignorują. Moja siostra stawiana jest w domu za wzór chociaż jest młodsza. Czy wy też tak macie? czy to normalne w innych rodzinach, czy tylko u mnie jest taki popieprzony układ?

Gość gość
i dlatego się cieszę że jestem jedynaczką chociaż rodzice faworyzują moją kuzynkę :(

Gość gość
50 euro placilem za karykature w Paryzu plac skupiajacy artystow z tego co wiem nadal istnieje :classic_cool:

Gość gość
nie ,to nie jest normalne. Powiedz im po prostu wprost co myślisz. że czujesz się gorsza, niedoceniana, i masz wrażenie, że twoja siostra jest lepiej traktowana. Jeżeli zareagują źle albo to zignorują, to coś jest nie tak. Nawiasem wspolczuje ci, nie wyobrazam sobie mieć rodzenstwa zwłaszcza mlodszego :o

Gość gość
a jak odbiera to siostra?

Gość gość
Siostra jest spoko, chociaż czasem mam wrażenie, że bliższe są jej koleżanki niż ja. Nie mogę się jej zwierzać ze swoich uczuć w tym temacie, a raczej nie chcę. Raz poruszyłam ten problem, nie skomentowała, ale miałam wrażenie, że bardzo to uraziło to jej uczucia. Powiedziała tylko coś w stylu ,,przykro mi, że tak myslisz,rodzice się starają''. Potem miałam wyrzuty sumienia,że w ogóle poruszyłam ten problem.

Gość gość
akurat o życiu to się najciężej z rodzinom rozmawia. Pytam, bo u nas była podobna sytuacja, ale to mnie stawiali na piedestale z tą różnicą, że jestem duuużo mniej przebojowa od mojej młodszej siostry, ale też dużo bardziej ambitna i pracowita. No i męczyli ja porównaniami, w końcu sami podłapali, że przesadzają i też ja ich trochę opieprzyłam. W sumie ona mogłaby im zwrócić uwagę, ale to musiałaby być jej inicjatywa, a nie piszesz ile ma lat i może nie widzieć jak Ciebie to boli.

Gość gość
Ja mam 26 lat, siostra 23. Moja siostra ma bardzo dobry kontakt z rodzicami, którego strasznie jej zazdroszczę. Myślę, że ona w jakimś stopniu zdaje sobie sprawę, że rodzice ją faworyzują, ale po prostu nie chce dopuszczać myśli, że coś może zaburzyć ich idealny wizerunek i ich świetną relację. Tak sobie myślę teraz,że to też trochę egoistyczne z jej strony.