Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pimafucin Pytanie prosba o rade

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 16-nastym tygodniu ciazy.Niestety przez antybiotyk ktory bralam przyplatala sie ni grzybicza infekcja pochwy.Bylam dzis u ginekologa Dostalam recepty na pimafucin globulki dopochwowe,pimafucin masc oraz zalecenia by stosowac irygacje tantum rosa.W aptece okazalo sie ze doktor nie napisal ile ma byc globulke i farmaceutka dala mi tylko trzy bo powiedziala ze jesli nie jest napisane na recepcie to tylko takie opakowanie moze mi wydac.I teraz nie wiem czy powinnam isc po recepte na kolejne czy taka kuracja wyatarczy.Chcialabym porzadnie wyleczyc grzybice.Nie tylko zaleczyc.Probowalam dodzwonic sie do lekarza niestety bez skutku.Moze ktoras z was leczyla sie tymi specyfikami i pamieta jak ono wygladalo.Tzn. czy te 3 globulki sa wystarczajace.

Gość gość
Są 3 i 6 opakowania.ja dostałam 6. Ogólnie lek mi nic nie pomógł bo byl za slaby a nie mógł mi przepisać nic innego bo byłam w ciąży.dopiero po ciąży sie wyleczylam meridium complex na receptę.także raczej ci to nie pomoże ale na pewno wspomoże i nie będzie tak doskwierać.idź do lekarza i powiedz żeby ci dal teraz 6 .

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz.Jest to lek dosc drogi wiec mialam nadzieje ze rowniez dobry:-(Rzeczywiscie musze jutro zadzwonic do przychodni i poprosic o recepte na kolejne 3 vo to pewnie byloby za malo.Ale troche zmartwilas mnie tym ze nie pomoglo.Mam nadzieje ze mnie pomoze.

Gość gość
Oby...jak na lek na receptę to drogi nie jest.ten meridium complex który mnie wyleczyl kosztował ok70zl.12 tabl...

Gość gość
O kurcze:-/Wiesz?Ja za te 3 globulki,2 saszetki tantum rosa i masc zaplacilam prawie 60 zl wiec wydawalo mi sie sporo a tu jeszcze dokupic musze.A ty mowisz o jeszcze drozszym leku.Mam nadzieje ze uda mi sie pozbyc tego swinstwa.W ktorym tygodniu ciazy dostaals tej grzybicy ze musialas sie z nia meczyc do konca?

Gość gość
Chyba w 3 albo w 4. Takie ala leki bez recepty nic nie dają..szkoda kasy..najlepiej kup sobie zwykly probiotyk to wspomoże a jak się w końcu wyleczysz to też nie będzie nawracać koszt ok 5zl.oprócz tego okłady z rumianku " tam" żeby tak nie piekło i swędziało. Jak będziesz używać tego pimafucin to najlepiej 6 od razu zeby była ciągłość i do tego doustnie ptobiotym i potem staraj sie brać tabletkę dziennie przez mc.a potem rzadziej to może ci nie powróci bo mi nawracała ale ja nie brałam probiotyku..a jak zaczęłam to mam spokój teraz cały czas.

Gość gość
Biore wlasnie provag bo jego tez zalecil mi lekarz.Wiec provag,pimafucin globulki,masc i plukanki tantum rosa.Mam nadzieje ze to wystarczy... Na szczescie nie mam bardzo uciazliwych uplawow czy pieczenia.Za to dokucza mi nieznosne swedzenie.Choc po tantun rosa przechodzi na kilkanascie godzin.

Gość gość
No to myślę że to wystarczy:) a jak nie to po ciąży na pewno wypiszę ci lek na antybiotyku i będziesz miała z głowy.a ten meridum drogi ale warto bo wyleczy na pewno.moja siostra też miała z tym problem i tantum rosa jej nic nie pomogło ale ona chyba brala tylko to.teraz jest taki lek iladian ale jesteś w ciąży wiec lepiej leków bez recepty nie stosować:)

Gość gość
Jeszcze raz dziekuje ci bardzo za odpowiedzi🌻:-)

Gość gość
Proszę bardzo:) jeden normalny temat na forum..bo tu same debile są..zero porad..konkretów..tylko zboki i desperatki.. Pozdrawiam Kasi@

Gość gość
też brałam w ciąży przy leczeniu provag ale lekarz zalecił żeby kupić takie większe opakowanie[to na 20 kapsułek] i wziąć jednym ciągiem całe,że wtedy te bakterie lepiej się namnożą. I żeby jeść produkty z wit.b bo to wspomaga.tylko ja leczyłam infekcję bakteryjną...