Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam mamusie! NA początku chciałabym podkreślić że będe mamą po raz pierwszy stąd te moje pytania i obawy odnośnie porodu. Otóż mam podejrzenie że wczoraj odpadł mi czop śluzowy. Był to jakby bezbarwny śluz lekko pokryty krwią. nie było tego dużo dlatego nie mam pojęcia czy to akurat to. Po wieczornej kąpieli kiedy położyłam się już do łóżka zaczął boleć mnie brzuch w dolnej części. najpierw lekko potem troszke silniej z przerwami. To nie był silny ból, bardziej taki nudzący. Prawie całą noc nie mogłam zanąć. dopiero nad ranem kiedy mój mąż pojechał do pracy udało mi się zasnąć. teraz zjadłam śniadanko i znowu troszke mnie boli brzuch. Czy czekać na męża do wieczora i jak ból nie ustanie jechać do szpitala? Co o tym myślicie? Nie chciałąbym trafi.ć też do szpitala za wcześnie, ale tym bardziej za późno... :)

Nie jedź, póki nic konkretnego się nie dzieje :) Masz bóle krzyżowe? Czop może odchodzić nawet kilka dni. Ale spokojnie, po tym jak odejdzie, jest jeszcze chwila czasu, to nie jest tak, jak na filmach, że odchodzą wody, a dziecko po 5 minutach pojawia się na świecie :D Obserwuj brzuch, bóle, skurcze, ciągnięcie. Jeśli nic się nie sączy, tzn, że nic się nie dzieje i nie musisz jechać teraz do szpitala. W momencie, kiedy odejdzie Ci więcej czopa, albo zacznie Ci się sączyć płyn owodniowy, jedź do szpitala ale bez paniki, na spokojnie :) Warto, żebyś nałożyła wkładkę/podpaskę, będzie Ci łatwiej to kontrolować.

Gość gość
W którym jesteś tygodniu? Jedź jak skurcze będą regularne co 5-6 minut i tak się jeszcze tam nasiedzisz :-)

Jestem w 38 tygodniu. Dobrze w takim razie będe obserwować co isę będzie działo ;) bóle krzyżowe mam i to spore.. z tym że ja jestem wytrzymała na ból. nigdy nie miałam bolesnych miesiączek itd., dlatego boje się że nie zdąże się zorientować że to już czas

Zdążysz, zdążysz :) Najważniejsze są skurcze, kiedy się nasilą i zaczną występować regularnie - wtedy czas jechać do szpitala. Powodzenia, nie stresuj się i zajmij się czymś odprężającym :)

a w przypadku kiedy będe mieć silniejsze i regularne skurcze moge jeszcze wziąść kąpiel, ponieważ dodam że od kilku dni miewam biegunke :( chciałąbym isę czuć świeżo kiedy przyjade do szpitala

No pewnie, że możesz - byle nie za długą i niezbyt ciepłą. No to najwidoczniej wszystko się rozkręca, skoro masz też biegunkę. Organizm już się oczyszcza przed porodem - na moje oko, to już tuż tuż ;)

chciałabym bo to czekanie jest najgorsze :) Dużo czytam na internecie na temat objawów porodu ale różnie ludzie piszą a tutaj przynajmniej wypowiadają się doświadczone mamy które już to przeszły i mogą doradzić, ew coś podpowiedzieć ;) dodam jeszcze do tego wszystkiego że w nocy tak mnie boli w krzyżu że nie moge się obrucić na drugi bok bez pomocy męża, to jest naprawde uciążliwe. chciałabym mieć to już za sobą :)