Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia1814

zapalenie oskrzeli

Polecane posty

Gość Basia1814

witam,moj 8,5 miesięczny syn,w tamtym tygodniu dostal katar i zaczal mi kaszleć,goraczki nie było,na początku leczyłam go tzw.domowymi sposobami,ale po dwóch dniach,w sobote po południu poszlam z nim do pediatry-alergologa,po osłuchaniu,diagnoza zapalenie oskrzeli,maly dostal antybiotyk Klacid,pierwsza dawke dalam mu w sobote wieczorem,w nocy pojawila się goraczka,i była do niedzieli wieczorem,kaszel był faktycznie mniejszy,w dzień lekkie pokasływanie,w nocy tez,w poniedziałek goraczka minela,kaszel był już tylko w nocy,w dzień cisza,a wczoraj jakby nawrot choroby,od rana kaszel,i wrocil katar,maly caly czas przebywa w domu,dzisiaj w nocy kaszlał bardzo,od rana to samo,je normalnie,ale kaszel spowodowal wymioty,oczywiscie prawie sama flegma,nie wiem co o tym myslec,dzisiaj rano była 8 dawka Klacidu,czy ten lek zwyczajnie nie działa,czy może tak ma po prostu być,i teraz będzie coraz lepiej,antybiotyk ma do piątku wieczrem czyli jeszcze 5 dawek,i w piątek tez mamy się zglosic na kontrole,lekarz był pewien dzialania antybiotyku,bo stwierdził,zebysmy przyszli na kontrole,ale tylko jeśli nie będzie widać poprawy,i nawet nas nie zapisal.Czy jest możliwe,ze biorac antybiotyk zapalenie oskrzeli,zamienilo się w zapalenie pluc,i jakie sa objawy,jest tu wiele doświadczonych mam i pewnie wiele z was,tez ze swoimi dzieciaczkami przechodzilo podobna sytuacje.

Gość gość
ja na twoim miejscu zadzwoniła bym i przynajmniej telefonicznie poradziła sie lekarza-tzn powiedziała, ze była poprawa, a teraz znów jakby gorzej i czy masz przyjść czy czekać na wizyte kontrolną, powiem ci , ze jest mozliwe, ze biorąć antybiotyk dziecko dostanie zapalenia płuc-moja 4 letnia córka miała własnie zapalenie oskrzeli d, dostała antybiotyk i nam sie wydawało, ze jest poprawa a na kontrolnej wizycie lekarka stwierdziła zapalenie płuc-u nas skonczylo sie szpitalem. uwazam, ze lepiej 1 raz za duzo pujsć do lekarza niz 1 raz za późno, jak nie chcesz od razu iść to tak jak pisałam przynajmniej zadzwoń...