Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samantha1984

super lajtowy poród

Polecane posty

Gość gość
Macice,łożyska i pępowiny opanowały wam coś,co kiedys było mózgiem.Weźcie powymieniajcie się zdjęciami pip,która ma ładniejszą po porodzie,która ma ziejący srom a,która nie:O

Gość gość
Po co sie kobiety licytujecie . Jaki to ma sens?

Gość gość
Ogłaszam konkurs na najcudowniejszą piczkę po porodzie.Dawać foty!!Na zwyciężczynię czeka atrakcyjna nagroda ufundowana przez sex shop " Mokra i ciasna".Do boju!!

Gość gość
hahaha najlepsza jest ta co napisała że położna wsadziła ja na wózek po porodzie i zawiozła na papierosa hahaha to już nie kłada cię na łóżko, dziecka nie przystawiają do piersi tylko na papierosa położne wożą ? to dopiero patologia!

Gość gość
19:38 To nie jest patologia. Poród w UK wygląda tak,że lekarz/położna jest do Twojej dyspozycji. Co chcesz to one muszą zrobić.A nie tak jak w Polsce,rodzisz eeee normalka,tyle już rodziło to i Ty dasz rade. NIE U nas jest tak,że w czasie porodu położna czy tez lekarz jest na Twoje zawołanie że tak powiem

Gość gość
zgadzam się z tym, że poziom wysportowania u rodzącej nie ma nic wspólnego z lajtowym porodem ;P męczyłam się strasznie i wiele godzin (dokładnie 16) mimo, że na co dzień jestem wstanie przebiec półmaraton, a pełne brzuszki bylam w stanie robić w 40 tc :p jak widać reguły nie ma. Na szczęście u mnie skończyło się tylko na kilku godzinach w inkubatorze mojego dziecka, nacięciu krocza i przeróżnych problemach zdrowotnych (hemoroidy, żylaki krocza i inne niesympatyczne jazdy).. trauma po bólu pozostaje ... moja otyła koleżanka urodziła w 20 min... można? można.

Gość gość
W UK można wszystko Poród w UK to jest ,że tak powiem "świętość" Ja miałam 2 położne i lekarke przy porodzie w swoim pokoju. Gdybym była w PL to pewnie bym urodziła i miała traume z racji tego,ze PL słuzba zdrowia ma w d....... wszystko

Gość gość
19:38 Brzmi może patalogicznie,ale jaka pielęgniarka w PL wywiezie Cie do ogrodu na fajke po porodzie? A jaka w tym czasie zajmie się noworodkiem? W Polsce ZADNA! Dlatego nie mów mi,że jestem patologia skoro mieszkam w cywilizowanym kraju,a nie jak ty w Polsce gdzie nic nie ma,drogo,i ciągle PL leci w dół

Gość gość
Pfff w uk fakne porody? Podziekujemy ci juz kolezaneczko, idz wkrecak gdzie indziej. Moja siostra rodzila tam miesiac temu. Miala regularne skurcze co 5 min a ci ja do domu odeslali bo rozwarcie male ledwo 3 cm! Kazali jej wrocic jak bedzie miala co 2 min! Ledwo dojechala tam miala juz 10 cm rozwarcie przebili jej tylko wody i urodzila zero znieczulenia nic bo nie bylo juz po co dawac! A porod odbieraly jej 2 polozne nawet lekarz do niej nie zajrzal. Nawet nie chce myslec co by bylo jakby w ciagu tych kilku godzin jak byla w dpmu dziecku by zaczelo spadac tetno czy cos.... Pozazdroscic. Powiedziala ze nastepne rodzi w domu z polozna bo szpitale tam to jakas paranoja.

Gość gość
07:32 Widać,źe zazdroscisz. Ty pewnie musialaś rodzic na sali z innymi kobietami. I 1 polożna na Was wszystkie haha Twoja koleżanka może 'kijowo' trafiła skoro ją odesłali do domu. Przypadki sie zdarzają przecież. Ja znowu byłam w szpitalu za wcześnie. Powiedziałam,że źle sie czuje i jestem zestresowana około 7 rano przez telefon jak dzwoniłam na oddziatł. O 16 już leżałam w swoím pokoju w szpitalu pod pełną opieką personelu

Gość gość
Kolezanka hehe... Ten ktos wyzej pisal o swojej siostrze czytanie ze zrozumieniem 0/10... Skad Ty wiezials jakies info ze tamta laska rodzila z innymi na jakiejs sali w ogole???? :D gdzie to jest napisane :D ???

Gość gość
Patologia jest w Polsce na 'porodówkach' Nikt w Pl nie dba o kobiete rodzącą tak jak w Uk. W UK sie jest 'boginią' jak rodzisz. Każdy jest na Twoje zawołanie i musi zrobić to co karzesz. W Pl jesteś 'kolejna se tam rodzi,a c***j z nią'