Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko następne po roku

Polecane posty

Gość gość

Czy od razu po ukonczeniu roku mojego dziecka należy przejść na to po roku?

Gość gość
mój Asior ma 11 miesięcy karmiony enfamil 2 i teraz stoję przed dylematem: czy jak skończy rok dawać enfamil 3, czy ....mleko krowie. Pediatra poradziła przejść na mleko krowie! naprawdę! byłam w szoku, ale poczytałam trochę w necie i w prawie całej Europie Zachodniej nie ma mm dla dzieci powyżej 1 roku życia!

Gość gość
No właśnie, właśnie o mleku krowim nie pomyślałam. Moje dziecko jednak pije jeszcze mleko w nocy, więc sama nie wiem co mam robić.

Gość gość
może poczekamy na inne opinie, bo sama bym chciała podsłuchać jak to inni rodzice robili :)

Gość gość
Ja od skończenia 13 miesiąca podaję krowie. Też zaleciła mi to pediatra. Moje dziecko je 2x 210ml tego mleka (wieczorem i rano) - jest to biezpieczna i ZALECANA dzienna porcja mleka krowieko dla dzieci po ukończeniu 1 roku życia, Mało tego ostatnio był na mamazone.pl czat z panią dietetyk dziecięcą i ona powiedziała to samo. Że jeśli dziecko toleruje mleko krowie to nie ma przeszkód żeby taką ilość mu podać. Na zachodzie nie ma mleka następnego po roku. W Polsce matki wszystko łykają, a koncerny zacierają tylko ręce. Czy widziałyście kogoś z naszego pokolenia, jakieś rzesze chorych na nerki? Mleko krowie nie obciąża nerek, nie wierzcie w te bzdury koncernów. Nasze pokolenie, pokolenie naszych rodziców, babć i wszystkich innych było wyłącznie na piersi, a potem NIEPASTERYZOWANYM najczęściej mleku krowim. I co? I gucio. Nic się nie dzieje. Tak robiłam z 2 poprzednich dzieci i tak robię z obecnym.

Gość gość
Mój od razu po odstawieniu od piersi,jak miał 8 miesięcy przeszedł na mleko kozie. Krowie (czyli także mm, nawet te dla alergików) go uczulały. Tak więc pije kozie, takie zwykłe z kartonu ze sklepu i ma się dobrze. Rośnie jak na drożdżach,nie choruje. I nie dostaje żadnych sztucznych witamin. Decyzja drogie mamy należy do Was.

Gość gość
jeszcze jakieś opinie?

Gość gość
A jakie mleko kupujecie chodzi mi o firme czy to nie ma znaczenia i %. I kaszke np z bobowity ktora robi sie na mm robicie normalnie na krowim? Czy w jakiej formie podajecie kaszki

Nie mieszkam w PL i tutaj po skonczeniu roku dziec***ija mleko krowie. Ja nie chcialam dawac krowiego wiec ciagniemy na Enfamilu 3 (jest do 3 rz).

Witam mój synek od 4 tygodnia życia jest na krowim mleku(nie chciał tych wszystkich mieszanek) na początku miał te z kartonu zaczęliśmy od 0,5(łaciate) a jak skończył pół roku jest na krowim prosto od gospodarza który sprzedaje mleko dla mlekovity i jest zdrów jak ryba wyniki książkowe bo badaliśmy go jak miał rok czy nic sie nie dzieje i tak ma już 2 lata i pije przed snem i rano z kakałkiem :)Ja wychowałam się na takim mleku mój mąż tez to dlaczego mam moje dziecko poić tymi w proszku gdzie sama chemia jak dla mnie ale to rzecz gustu,każdy robi jak uważa.