Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 2 tys na reke dla lekarza stazysty to naprawde duzo jezeli robol za 2 h prac

Polecane posty

Gość gość

y (zamontowanie przycisku w scianie do spuszczania wody w kiblu) bierze 450 zl? Czy w tym kraju nie stoi wszystko na glowie?

Gość gość
nie, to nie dużo, ale później będziesz zarabiał dużo lepiej. Ja jak robiłem doktorat (z informatyki!) to miałem 1300zł stypendium

Gość gość
robol przynajmniej coś umie, nie tak jak magister byle g****a. 5 lat studiowania po prostu po nic, stracony czas. A robol potrafi ciezko pracować.

Gość gość
W polsce panuje nadal kult pracy fizycznej. To jeszcze po komunie. Lekarz mial wtedy robic za bulke z maslem a traktorzyata byl bogiem. Musza minac lata zanim to sie zmieni.

Gość gość
a moze po prostu popyt kształtuje podaż? jest za dużo wykształconych ludzi a za mało robotników stąd takie stawki.

Gość gość
Ja pracuję jako robol prace na wysokości często z lin na półetatu czyli jak większość roboli 12 godzin dziennie od pon.do pt i zarabiam 140PLN.Dodam że pracuję się w każdych warunkach pogodowych bo za wolne nie płacą.

Gość gość
dużo pracujesz a zarabiasz nie tak dużo.

Nie wiadomo ile temu hydraulikowi zostanie w kieszeni po czystce US ZUS odliczeniu kosztów narzędzi, dojazdu ,reklamy . Po drugie Szanowny PRZYSZŁY lekarzu Dla ciebie to robol a w fachowej nomenklaturze to USŁUGODAWCA a w usługach obowiązują ceny umowne . Dodam jeszcze że Leszczu z ciebie bo przepłaciłeś :P

Gość gość
Co ty gadasz! Za komuny robol jezdzil na rowerze do roboty albo mial przewoz. Pomijam partyjnych . Adoktory prwanicy icala ta banda ,odkad pamietam a mam 55 lat zawsze bujala sie brykami. P*****lo saski. Wy to k***a zawsze biedne a fury skory i wille to wa bapcia wspadku daje co? Biedaki p**********e.

Gość gość
20:16 jakie stawki ma traktorzysta a lekarz to widac po furach i chałupach i nie dotyczy to dzisiejszych czasó ale i tych za komuny takze nie piepsz bardzo cie prosze wizyta u lekarza prywat. 15minut badan i minim. 100zl a traktorzysta na 100zl to w polu w pełnym słoncu 10 h tyra

Gość gość
Dobry wieczór hh29 ;)

Gość gość
zarówno lekarze jak i pracownicy fizyczni/zlote rączki w warszawie zarabiają chyba wiecej niz 2 tys.

Gość gość
Powiem szczerze ze zaluje ze szedlem na ta medycyne. Jakbym mial wrocic do tego okresu po studiach wybralbym cos innego. Naprawde.

Gość gość
* po liceum

Gość gość
a co byś wybrał?

Gość gość
Przyuczylbym sie jakiejs roboty fizycznej i mial 6-7 na reke miesiecznie. Moj sasiad jest murarzem , kafelkarzem i zarabia tyle. Tu bede zapiertalac od rana do wieczora w tym szpitalu zeby po 5 latach specjalizacji wyciagnac maks 5 na reke. Nie bede mial wlasnej praktyki bo na to trzeba miec kupe forsy-wkladu.

Gość gość
no ja kiedyś podobnie marudziłem jak robiłem ten dr, ale teraz jednak bym nie chciał w brudnej, nie wygodnej i kompletnie nieciekawej pracy robić. Za wygodny się zrobiłem, cenię sobie własny ciepły pokoik, spokój, (w większości) kulturalnych wykształconych ludzi dookoła z którymi można w przerwach o czymś fajnym pogadać...

Gość gość
Pamiętaj że "robol" to fachoeiec pracujący samodzielnie, a lekarz na stażu de facto dalej się uczy więc i tak powomien się cieszyć że ktoś chce płacić mu więcej niż uczniom na praktykach zawodowych.

Gość gość
gdyby lekarzom płacono tylko za osoby wyleczone to przymieraliby glodem

Gość gość
Po studiach technicznych, wcale nie łatwiejszych, na stażu z UP dostaje się 800 zł na rękę. W prywatnych może z 1200-1500 zł. Więc nie marudz!!! Do gościa powyżej: uważam, że niektórzy poumieraliby z głodu-nawet na bułkę z masłem by nie zarobili,