Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój syn skończył rok i nie przespał żadnej nocy kto tak ma?

Polecane posty

Gość gość

Nie przespał ciągiem nawet 4 czy nawet 6 godzin..eh

Gość gość
na 100% twoi sąsiedzi też tak mają...idź ich przepros! Gehenna z takimi dziecmi!

Gość gość
Moje dziecko ma 7 miesięcy i się zastanawiam kiedy prześpi całą noc.... :) Jak była malutka to myślałam, że może jak będzie miała z 5 miesięcy a tu pomyłka ;) Ale z 6 godzin to prześpi ciągiem. Np. od 20 do 2 czasami :P Rownież czekam na odpowiedzi bo jestem ciekawa.

Gość luna0207
Moja ma dwa lata i pięć miesięcy i też nie przespałac ciurkiem całej nocy

Gość gość
Sąsiadów nie musze przepraszać bo nie płacze; -d

Gość gość
zapytaj ich czy oni też tak to odbierają...czyli dziecko się budzi i cichutko leży??? jaasne

Gość gość
Boże luna nie załamuj...

Gość gość
Budzi się to nie znaczy, ze placze czy krzyczy. Tylko sie budzi u nas akurat na kp albo raczej na przytulenie. Czasem sie zdarza bezsenna noc tak jak wczoraj, ale bawimy sie w ciemnosci..

Gość gość
Mój synek ma obecnie 3 lata i od kiedy pamiętam, może z 10 nocy były przespane bez mojego wstawania. Do tej pory mały pije mleko w nocy więc muszę wstać, i mam 15-20 minut wycięte ze snu. Na szczęście się nie budzi, ale wierci w łóżeczku i wiem że jest głodny, szykuję mu mleko, mały wypija i śpi aż do rana. I tak jest od mniej więcej 2,5 roku, bo jak był mniejszy to musiałam do niego wstawać z 2 razy.

Gość gość
Droga autorko ! Czy Twoje dziecko robi sobie drzemkę w dzień?

Gość gość
Oj dziewczyny, jestem mamą 6 m-cznej Lenki. Mam takiego śpiocha kłade małą o 18,30 już na noc . Mała przesypia całą noc i budzi się o 5 - 6 na butelke i przesypia jeszcze do 7. Mam jeszcze 9 letnia Julkę, dziewczyny od małego miałą stałą pore do kompieli, karmienia i spania tak robie do tej pory.

Gość gość
KĄpieli nie kompieli:o

Gość gość
Tak ma 1 drzemke w dzien tak juz od ok 4 m nie jest typem spiocha..spi roznie 40 min czasem godzine czy dwie max 2,5h, zasypia ok 20 + -

Gość gość
W takim razie nie kładź go w dzień i powinien spać całą noc, jest już duży nie musi spać w dzień. Znajdź mu ciekawe zajęcie, zrób wszystko żeby nie spał w dzień..przyzwyczai się i powinien wtedy już spać ładnie

Gość gość
Mysle ze moim problemem jest kp bo budzi sie czesto zeby sie przyssac nawet nie je..a jak nie dam to dziki placz,smoka nie toleruje

Moja tez ma regualrny tryb i co z tego zasneła dziś o 20;30 i już jestesmy po pierwszej pobudce

Gość gość
Jednego dnia nie mial drzemki bo nie chcial spac wiec nie zmuszalam i bylo to samo wiec raczej nie tu problem.

Autorko to zawsze mozesz trzymać sie nadziei, że jak przestaniesz karmić to będzie spal całą noc. U nas po odsawieniu poprawiło sie. Wcześniej budziala sie co godzine, po przejściu na mm budziła sie dwa razy w nocy

Gość gość
Luna ja juz dawno mialam pobudke ..zasnal o 20.15 a pobudka 20.45 masakra. Musze odstawic ale ten placz mnie dobija i wymiekam..

Gość gość
Jeden dzień to mało..ja z moją małą miałam ostatnio taki sam problem..zawsze zasypiała o 19 i spała do rana..a tu zaczęła 9 miesiąc zanęła o 19 i budziła mi się później..powiedziałam sobie ooo nie, tak nie będzie...i teraz śpi tylko raz dziennie(wcześniej spała 2 razy) śpi o 13 do 14- 15 zasypia o 20 budzi się o 4-5 na mleko i śpi do 7-8 A jeśli chodzi o smoczek to ilu producentów próbowałaś używać? Jednego? Bo jak tak to może po prostu kształt mu nie odpowiada

Gość gość
moja ma 10 miesiecy i calych nocy przespala moze z 6... a tak to 60% dotychczasowych nocy wstawalam od od 3 do 10 razy w nocy, a w 40% to nawet do 80x potrafie wstawac. ostatnio ostra jazda trwala trzy tygodnie, noc w noc. w lzejszych przypadkach wystarczy obrocic z brzuszka na plecy, polozyc (czesto zastaje ja siedzaca) lub dac smoczka. w tych trudniejszych niestety... branie na rece i bujanie:(

Gość gość
Mój ma 3 lata. Przespal w życiu 4 noce. Nie ma drzemek w dzień od 12 miesiąca. ..

Gość gość
Probowalam dwoch avent odrzucil lovi zaakceptowal na jakis czas..aktualnie nie chce...z reszta bezsensu rozniaka przyzwyczajac do smoka nie uwazasz?

Gość gość
Boze gosciu nie dalabym rady wstawac tyle razy ..dlatego spie z malym..i tak padam na twarz a co dopiero wstawac

Gość gość
mojw dziecko spalo cale noce gdy skonczlo 9miesiecy. karmilam do 6 mies,potem na noc mleko z kaszką i starczalo do rana

Gość gość
Moja do drugiego roku życia tak miała,do dzisiaj śpi średnio 6-7godzin na dobę, a ma ponad 13 lat-taki typ :-)

Gość gość
A może spróbuj dać małemu jak śpi mleko modyfikowane? Może chodzi o to, że nie jest zbytnio najedzony i domaga się jedzenia? Mój tak miał i od kiedy zaczęłam tak robić spał co najmniej 5 godzin.

Gość gość
gość dziś Boze gosciu nie dalabym rady wstawac tyle razy ..dlatego spie z malym..i tak padam na twarz a co dopiero wstawac xxx prubowalam, ale bylo jeszcze gozej.

Gość gość
Nie toleruje modyfikowanego...taki typ..ogolnie butelka jest na nie..z bidonu lubi wode sok ale raczej wode.mlekiem pluje

mój po roku zaczoł przesypiac nawet nie pamietam dokładnie kiedy bo byłam w szoku:)