Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dziecko waży za mało?

Polecane posty

Gość gość

Moja córa ma 11 miesięcy obecnie waży 8.750 i ma 79 cm. Urodziła się z wagą 4730 i 57 cm. Je normalnie, chodzi już od miesiąca, jest bardzo *****iwa. Czy nie jest za chuda?

Gość gość
mój syn waży 12 kilo "Miś"

Gość gość
tak,koniecznie utucz najbardziej jak to mozliwe bo przeciez grube to zdrowe prawda?i niech sie całe zycie meczy byciem grubasem,wazne ze znajomi beda widziec ze dziecko ma co jesc,masakra:(

Gość gość
według mnie mało, tym bardziej ze urodził sie klops... mój ma 14 m-cy i 11 kg, a urodzil sie to mial 4100g

Gość gość
Moja corka rowno na rok wazyla 10,5 teraz ma 17 mc i wazy 12,1 tez jest bardzo *****iwa. Lekarka jak przychodzilam z mala to mowila ze chudzina z niej i musi wiecej jesc-bzdura totalna. Nie widze powodu do tuczenia dziecka. Mala dodatkowo byla strasznym niejadkiem i na moje pytanie jak to zrobic zeby wiecej jadla pediatra odpowiedziala-trzeba probowac wszystkimi metodami-tiaaa to mi pomogla!

Gość gość
A i dodam ze urodzila sie z masa 3,475g wiec optymalna. Te wasze dzieciaczki duzo wieksze byly

Gość gość
kazde dziecko jest inne,a bycie klopsem wcale nie jest dobre

Gość gość
Z moich obserwacji wśród znajomych, rodziny i u siebie, zauważyłam, że dzieci które urodziły się z niską wagą, bardzo szybko przybierają, potem z czasem oczywiście to się reguluje i waga jest normalna, tak też będzie u Twojej córki. Dzieci zaś które urodziły się większe, szybko chudną, alby w wieku 2, 3 lat przybrać znowu na wadze. Mój synek urodził się chudziutki, gdy miał roczek był tak pulchny, że ciężko było dopatrzyć się u niego szyi. Nie martwiłam się tym, bo jak wspomniałam, widziałam masę takich przypadków, za to pediatra zrobiła wielką aferę, że chowam tucznika i takie tam. Machnełam na to ręką i miałam rację, jak syn miał 2 latka, to zleciał z wagi, teraz ma 3 lata i wagę ma idealną, ani chudy, ani gruby. Nie przejmuj się, wszystko to są fazy przejściowe.

Gość gość
urodziła się duża, ale nie musi taka być przez całe życie. Sprawdziłam w ksiażeczce, syn na 10,5 mies miał 9700 i 79 cm, potem spadł do 9300, bo poważnie chorował. No szczuplak wtedy był, pamiętam, taki pajączek. Teraz ma 2lata, 95cm i 15kg i wygląda dobrze. Gdyby wagę urodzeniową na roczek miała potroić, to klops mega by był. To się raczej nie odnosi do dzieci prawie 5kg urodzonych. Zapytaj pediatry przy okazji, ale ja bym się nie martwiła.

Gość gość
Moja córka ma 13 miesięcy i tez uważam ze waży za mało. Przy wzroście 89 cm waży 19 kg :(

Gość gość
Ja wcale nie chcę jej utuczyc bo sama jestem pulchna

Gość gość
2 córka ważyła tyle samo i w wieku 12 miesięcy ważyła ponad 12 kg. Dodam że była karmiona sztucznie a ta jest na piersi