Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem umowiona z lekarzem prowadzacym na cc ale boje sie za zaczne szybciej

Polecane posty

Gość gość

rodzić, mojego lekarza nie bedzie wtedy w szpitalu i inny lekarz nie bedzie mi chcial zrobic cc. Czy ktoras z was miala taka sytuacje ze porod zaczal sie szybciej a jej lekarza nie bylo w tym dniu na dyzurze?Co wtedy? Zastanawiam sie czy nie zaproponowac mu po prostu za kase zeby przyjechal jak zaczne rodzic ale z drugiej strony to troche glupio bo musialby byc caly czas pod telefonem. Nie mam pojecia jak to zalatwic:(

Gość gość
to urodzisz sn w czym problem :o

Gość gość
glupie komentarze prosze pozostawic dla siebie

Gość gość
a ile wcześniej się umowiłas przed terminem?? ja też się zastanawiam jak to rozwiązać. W ogole wcześniej płaciłas lekarzowi?? co jeśli faktycznie urodzisz sn, odda kase?? czy po porodzie płacisz?

Gość gość
sama jesteś głupia :P żaden lekarz nie będzie dla ciebie przyjeżdżał bo zaczałaś rodzić :D

Gość gość
no wlasnie jeszcze nic mu nie sugerowalam, cc bede miala chyba 2tyg przed terminem porodu, choc lekarz nalega by bylo to blizej terminu. CC zrobilby mi normalnie na dyżurze gdybym w tym umowionym terminie przyjechala

Gość gość
Lipa. Moja kumpela miala jak Ty miec w 39tyg cc a wody poszly w 38 i urodzila sn, nie doczekala tej cesarki. Lepiej w prywatnej klinice to zalatwic lub ze wskazaniem od specjalisty.

Gość gość
aha, w ten sposób, a wiesz ile to moze kosztować?? to pewnie kase dasz przed cc. Ja mam sytuacje że będę rodzic w prywatnym szpitalu, ale ma kontrakt z nfz i teraz nie wiem czy musiałabym zapłacic 7 tys za prywatny zabieg czy po prostu z lekarzem to załatwić. Ja bym szła 2 tyg przed terminem, nie bedziesz się stresować, powiedz lekarzowi że to chodzi o Twoj komfort psychiczny:-)

Gość gość
a w jakim prywatnym szpitalu jesli mozna spytac

Gość gość
ja tez bede sie umawiac na cesarke,pierwszy poród mialam przez cc i w szpitalu odrazu mi powiedzieli ze jak bedzie drugie dziecko tez bedzie cc,podobno duze zagrozenie do krwotoku,

Gość gość
ja byłam umówiona na cc od początku ciąży. Mój lekarz prowadzący pracował w szpitalu. Też nie wiadomo było czy trafię na jego dyżur, więc umówiłam się kilka dni przed terminem porodu. Ostatecznie i tak zupełnie kto inny robił cc. Powiedziałam, że lekarz prowadzący zalecił mi cc głównie ze względu na pierwszy poród w dość zaawansowanym wieku

Gość gość
Autorko, nie potrzebnie się stresujesz. Pod koniec ciąży dostaniesz od lekarza skierowanie na cc i jeśli cokolwiek będzie się działo, oni MUSZĄ je uznać i zrobić ci cesarke.

Gość gość
Ja miałam taką sytuację. Tylko że mój powód do cc był niestety niepodważalny... Nie miałam żadnego skierowania ani nic, zaczęłam rodzić nagle w 34 tygodniu i wszystko szło bardzo szybko. Mój lekarz był wtedy na konferencji za granicą. Dzwoniłam do niego, on dzwonił na szpital, ale już i tak sami się zorientowali, że muszę mieć cc i to na cito. Jeśli nie masz mocnych wskazań, to wiele historii pokazuje, że różnie może być. Zależy też jaką pozycję w szpitalu ma Twój lekarz i co może jego telefon.