Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieznanemu nam kuzynowi zmarła dwa miesiące temu mama a teraz

Polecane posty

Gość gość

Siostra mojego ojca, a nasz dziadek chce przyjąć kuzyna pod nasz dach. Myślałam chyba wczoraj, że moja mama się wścieknie jak się o tym dowiedziała. Jeszcze kuzyn przyszedł do nas i oświadczył, żebyśmy mu przygotowali pokój bo w tej komunalnej kamienicy nie zamierza już mieszkać. Moja matka powiedziała naszemu dziadkowi , że nie zgadza się na to, by obcy chłopak, syn tego kryminalisty z kryminalnymi genami wprowadził się do jej domu. Dziadek jej odpowiedział, że to ona jest w tym domu obca bo jest tylko żoną jego syna. Ale mnie też to wkurza, że ktoś będzie mi się po domu szarogęsił. Siostra mojego ojca przed laty została wyrzucona z domu, zaszła w ciąże z facetem, który wylądował w więzieniu, żyła od pierwszego do pierwszego a teraz ten chce się do nas wprowadzić i żyć na nasz koszt. Poza tym kuzyn zwyzywał bardzo naszą mamę, jak usłyszał z jej ust, że nie może się do nas wprowadzić.

Gość gość
a czyj to dom?

Gość gość
on ma takie samo prawo jak wy.

Gość gość
A co na to Twoj ojciec?

Gość gość
Dom należy do dziadka, ale to my tu mieszkamy od urodzenia. Ojciec nic z tym nie zrobi, każdą decyzję dziadka będzie akceptował, ale ten chłopak już pokazał jaki ma szacunek do mojej matki.

Gość gość
Juz widzę jak mnie teść tak traktuje a mąż nic nie mówi, współczuję

Gość gość
Mojej mamie jest przykro, ale wie, że nie może za bardzo podskoczyć bo mieszkamy u niego. Poza tym inna sprawa, jakby dziadek umarł to majątek przechodzi automatycznie na mojego ojca bo dzieci mają prawo w pierwszej kolejności do spadku.

Gość gość
skoro to nie WASZ dom tylko dziadek byl tak LASKAWY ze pozwolil wam tam mieszkac to o co w ogole chodzi? To dom dziadka on jedyny moze decydowac kto tam bedzie mieszkal. Nie masz prawa glosu a tym bardziej twoja matka (obca osoba). Jesli sie nie podoba to niech twoja matka sie wyniesie i kupi wlasny dom wtedy bedzie mogla decydowac kto tam ma mieszkac i zrobi miejsce dla tego chlopaka w domu dziadka.

Gość gość
a jemu nie nalezy sie spadek?

Gość gość
Dom nie przechodzi automatycznie na dzieci jesli twoj dziadek napisze testamtent i uwierz, ze bardzo czesto tak starsze osoby robia nie mowiac rodzinie. ZYCZE CI zeby przepisal wszystko na kuzyna bo ty i twoja rodzinka to hieny, ktore mysla, ze im sie wszystko nalezy.

Gość gość
Problem polega na tym, że rodzice nie mogą zbytnio pyskować dziadkowi. Ja uczę się w prywatnym technikum, brat jest na prywatnych studiach, zarówno moją, jak i szkołę brata dziadek opłaca. A kuzyn???? kuzyn jak pisałam większość swojego życia nawet nie znał dziadka, jesteśmy dla niego obcymi ludźmi, poza tym, który on pokój chce zająć. Dziadek chce mu dać ten taki największy, który mama mnie obiecała.

Gość gość
dobrze dziadek mysli ze wiekrzy pokoik dla kuzyna wy z matka to pazerne hieny zastanow sie korzystacie z pieniedzy dziadka jak wam nie wstyd tak pazernym byc

Gość gość
A to , że moja mama w tym domu (odkąd zmarła babcia) prała, sprzątała,gotowała,prasowała, obrządzała ogródek, odśnieżała to się nie liczy.

Gość gość
Tak to jest jak człowiek nie na swoim mieszka

Gość gość
a ty nie jesteś darmozjadem skoro dziadek płaci ci za szkołę?

Gość gość
Dziadek ci płaci za szkołę a ty jeszcze narzekasz, zamknij dziób!

Gość gość
A to , że moja mama w tym domu (odkąd zmarła babcia) prała, sprzątała,gotowała,prasowała, obrządzała ogródek, odśnieżała to się nie liczy. xxx ja wynajmuję dom - czy to że w nim piorę sprzątam gotuje i prasuję powinno sprawić, że stanie się on moją własności?

Gość gość
Powiem szczerze że chyba bym się pochlastał będąc w takiej sytuacji i rozumiem wściekłość autorki, jednak na miejscu waszej rodziny wprowadzając się tam do dziadka ustalił bym z nim pewne zasady i spisał spadek oraz ustalił kto może tu mieszkać żeby właśnie takich historii nie było, moi rodzice tak zrobili bo inaczej rodzina by nas wywaliła z domu po śmierci dziadków i kazała sprzedać dom, a tak mieszkamy sami z wujem który tu zawsze mieszkał i jest ok. Rodzice po prostu chcieli iść do bloku jak by dom w przyszłości nie należał do nas... Dodam że ciasny dom który od lat był remontowany przez nas i w zasadzie wsadzone było w niego kupę pieniędzy w tym moich i co jakim prawem kuzyn który nie włożył nic dostawał pieniądze od dziadków miałby tu mieszkać? To są lata poświęceń... mamy porządny ogród i wszystko zrobione żeby było ok. Nie wiem ile na to poszło pieniędzy przez lata ale ponad 100 tys. na pewno... Nie wiem czy nie pójdzie ten dom i tak kiedyś na sprzedaż bo moi rodzice nie ustalą komu go przepisać a moja dziewczyna ma duży dom i z pewnych względów jak się pobierzemy to do niej prędzej ja się wprowadzę niż ona do mnie mimo iż obecnie jak nie ma brata to pokój jeden pusty.

Gość gość
a rozumiesz np. , że tamten chłopak nie miał nigdy normalnej rodziny a teraz może starszy pan chce mu to wynagrodzić? a co jak dziadek np. przepiszę wszystko na tamtego wnuka?

Gość gość
pazerna jesteś autorko :O :O :(

Gość gość
ale słabe prawo, a jakieś jełopy to łyknęły I się produkują :-/

Gość gość
ten co by się pochlastał na miejscu autorki - a na miejscu jej kuzyna byś się nie pochlastał, tamten ma mieć biedę a taki darmozjad żyć w luksusach?

Gość gość
Kawał zdziry z ciebie, co ci ten chłopak przeszkadza, jeszcze się zdziwisz jak on zatruję wam życie.

Gość gość
Spadek po dziadku, jesli nie bedzie testamentu przechodzi automatycznie na jego dzieci czyli twojego ojca i jego siostre, jako ze siostra twojego ojca- corka dziadka nie zyje jej czesc przechodzi automatycznie na jej dzieci. Wiem to bo tez otrzymalam z bratem spadek po dziadkach i tacie automatycznie.. Takze sorki ale to tez jego dom bedzie ivto w polowie..

Gość gość
Ten kuzyn ma większe prawo niż ty dziewucho.