Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9cio miesieczniak je w nocy 8razy

Polecane posty

Gość gość

Nie mam juz sily wstawac w nocy tyle razy. Powiedzcie co robie zle. Pomocy

Gość gość
czym karmisz?

Gość mirrranda987
karmisz piersią? moja córka będąc na piersi też potrafiła tyle razy jeść dlatego zaczelam jej gotowac kasze manne na mleku. Robiłam lekka i przesypiala po nidj 6-7 godzin. Po roku przestałam karmić i lekarz powiedział źe już nie powinna jeść w nocy wiec po 2 nocach przestala jeść i trraz przesypia cale noce bez jedzenia

Gość gość
Karmie nan2 i dodaje troche kaszki i za kazdym razem je ok 150ml. Sa nawet noce co wstaje i z 15 razy i zje po 90. Jak niedam to placze.

Gość gość
moje drugie pytanie,co je oprocz mlek,zupki,deserki,pije soczki?Czy wyzynaja sie zabki?

Gość mirrranda987
o losie to dużo. Sztuczne mleko powinno sie podawać minimum po 3 godzinach. Probowałas dawać wodę?

Gość gość
niemożliwe by dziecko było aż tak głodne, spróbuj dać maluchowi wodę lub smoczek

Gość gość
Je dwa razy dziennie stale pokarmy ale porcje wielkosci tego malego sloiczka. Soczkow nie pije, po obiadku dopija ok 20ml herbatki granulowanej. Pozatym zawsze cos mu dam sprobowac doroslego jedzenia. W dzien jada co 2,5 godziny. Zabki ma dwa ale dziaselka napuchniete wiec chyba bedzie jeszcze jeden.

Gość gość
Jakbys zobaczyla moje zapuchniete oczy to bys uwiezyla. W dzien synek, zlote dziecko a w nocy tak daje popalic

Gość gość
Z woda probowalam ale dla niego to bez roznicy co pije. Po prostu wstawal pic wode.

Gość gość
Ma za malo kalorii i dojada w nocy.Musisz zmienic sposob zywienia.Ja mam 11 miesieczna corke i oduczylam cyca i nauczylam spac w nocy.Rano kaszka mleczno-ryzowa,po 3 godzinach obiadek gotowany lub ze sloiczka,przegryzac moze sobie biszkopty,ciasteczka itp.Jak chcesz nadal karmic to po 3 godzinach butla,po kolejnych deser,znow butla,soki podawaj rozcienczone z woda.Moze czesto sie budzic bo dokuczaja zabki i ssac butle usmierza bol i swedzenie.Proponuje wode podawana zamiast mleka,a jak nie bedzie chciala to sok z woda.

Gość gość
Jutro sprobuje wiecej kalorii wprowadzic w dzien. A ile stalych pokarmow powinno juz takie dziecko jesc? I jakiej wielkosci porcje

Gość gość
Taki brzdac spokojnie moze zjesc juz 2,3 stale pokarmy.Co drugi dzien miesko czy to w zupce czy 2 daniu.Skorke od chleba ,2 razy w tygodniu zoltko jajka,moja corka je juz prawie wszystko.Musisz tylko obserwowac czy nie ma na cos uczulenia.Jezeli chodzi o zupki ze sloiczka duzego to polowe sloika,ale jak zje wiecej to nic sie nie stanie.Deserki cale,synek odmowi jedzenia jak sie naje.Pamietaj do wszystkiego musisz podejsc cierpliwie,dziecko wyczuwa nerwy mamy i moze nie chciec jesc.Zachecaj do jedzenia,daj probowac nowosci i zobaczysz jak szybko butla pojdzie w odstawke.

dlaczego dajesz mu mleko z dodatkiem kaszki na noc, a nie np. gęstą kaszkę z łyżki żeby się najadł? jesteś jakaś bezmyślna :O "A ile stalych pokarmow powinno juz takie dziecko jesc? I jakiej wielkosci porcje" ręce opadają, wez sobie wygoogluj kalendarz żywienia niemowlaka i będziesz wiedziała.