Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adres na L4

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w ciąży i na zwolnieniu, od jakiegoś czasu wynajmujemy z mężem mieszkanie, na zwolnieniu lekarskim podałam adres, w którym jestem zameldowana, lecz ZUS był poinformowany o tym iż mam inny adres do korespondencji i kontaktu niż podany w umowie dokumentach itp, wczoraj była kontrol z ZUS na adres moich rodziców i zostawili wiadomość, że muszę sprawę wyjaśnić... czy ktos miał taka sytuacje i jak to wyjaśnić? Zadzwonić do ZUS i powiedzieć, że zawsze listy i moja wypłata wpływała mi na adres w którym jestem czy jak?

Gość gość
Na L4 powinien byc adres zamieszkania nie zameldowania. Zadzwonic do ZUSu i wyjaśnić sprawę, powiedz, że tak Ci lekarz wypisał, mimo iz prosiłaś aby wpisał adres zamieszkania. Ja miałam taką sytuację, że głupia pielęgniarka nie chciała mi wpisać adresu zamieszkania tylko wpisała adres zameldowania. Durne babsko. Ale ja kontroli nie miałam.

Gość gość
Dzięki, zrobiłam tak ale i tak trzeba napisać pisemnie .. ale najważniejsze, że nie będzie problemów.. bo w sumie dla mnie było jasne, że mam zwolnienie L4 z adresem takim jak na umowie..bo mieszkanie wynajmujące można w każdej chwili zmienić.. tym bardziej jak w ZUS jest podany adres do korespondencji i wysyłali mi już tutaj listy, więc się trochę zdziwiłam, ale cóż człowiek uczy się całe życie, teraz będę już wiedziała.

Gość gość156
adres na L4 musi byc tam gdzie mieszkasz, ZUS jak to ZUS lubi sie czepiac . Ja nie wiedzialam a przez przypadek lekarka mi powiedziala... lepiej z nimi wszystko uregulowac:)