Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród w 36 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, dziewczyny wczoraj zaczął mi się 36 tydzień ciąży, od jakiegoś czasu czuję coraz bardziej reg. skurcze.. boje się porodu w tym tyg ciąży, że będzie dłuższy pobyt w szpitalu, że dziecko będzie w inkubatorze smutas.gif czy któraś z mam urodziła właśnie w tym tyg. ciąży co ja jestem??

Gość gość
ja urodzilam w 31 tyg. wytrzymaj jeszcze tydzien i poród bedzie w terminie, nie ma sie co martwic

Gość gość
W 31?! Jejku jak szybko.. to ja już panikuję bardzo :(

Gość gość
gościu dziś nie panikuj to sie zdarza , ja mialam problemy cała ciąże i spodziewałam sie takiej sytuacji , łożysko sie odklejało i trzeba bylo rodzić. miesiąc czasu w szpitalu z dzieckiem potem szereg badan i kontroli ale da sie przezyc dziś syneka ma ponad dwa lata jest zdrowy silny i wogole nie widac róznicy wśród rówieśników

Gość gość
Może jedź do szpitala, tam Cię zbadają i zrobią ktg. Będziesz spokojniejsza:) może to zwykłe skurcze przepowiadające i przygotowujące macicę do porodu

Gość gość
ja urodziłam dwoje wcześniaków.Pierwszą córke w 34 tyg,drugiego syna w 32tyg.ani córka ani syn nie leżeli w inkubatorach bo świetnie sobie radzili,syn nawet lepiej,dostał 10 pkt;)ale fakt,zostaliśmy w szpitalu nieco dłużej niż inni.36 tydz to już ciąża praktycznie donoszona,płuca dziecka rozwinięte a więc się nie martw,jakby co to na pewno lekarze sobie poradzą.Widziałam dzieci urodzone w 26 tyg i była dla nich duuuża nadzieja,były w dobrym stanie.

Gość gość
Boję się, bo mam mniejsze dziecko w domu..nie chciałabym zostawiać na dłużej, dlatego wolę donosić, ale dziecku chyba na świat się spieszy, niestety żyję w nerwach cały dzień..

Gość gość
Ja urodzialam w 36, nie bylo w inkubatorze. Dziecko bylo w lepszej formie niz ja.

Gość gość
My wróciliśmy do domu tydzień temu. Młody nie byl w inkubatorze, ale fakt ze 3 dni mial monitorowany puls, mimo iż wszystko bylo ok i świetnie sobie radził. W szpitalu spędziliśmy tydzień. Ale dla mnie ważne bylo żeby go dobrze przebadali i poobserwowali, mimo ze nie zdradzał objawów wcześniactwa.