Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina 26

Guzek przy odbycie

Polecane posty

Gość paulina 26

Witam, od 2 tygodni mam przy odbycie twardego guzka wielkości ok 1cm^2. Nie boli, jedynie bardzo swędzi i czasem piecze. Kilka razy w ciągu ostatnich pięciu lat robiło mi się już coś podobnego, jednakże zawsze po ok 3-5 dniach znikało. Zawsze robi mi się coś takiego jak przemarznę albo długo stoję. Stosowałam już czopki procto glyvenol, hemorectal oraz maść Aesculan. Dodatkowo biorę diosminex. Lekki ból oraz pieczenie zniknęło, jednakże wciąż swędzi i guzek się nie zmniejsza. Nie mam innych dolegliwości (zaparć itd.). Spotkał się ktoś z czymś takim? Zastanawiam się, czy to hemoroidy czy zakrzepica. Do lekarza wybiorę się na pewno jak tylko odbiorę dokumenty z urzędu. Póki co muszę leczyć się sama. Paulina, 26 lat

Gość gość
Nie wiem czy pomogę, ale... miałam takiego guzka, taką kulkę. Najpierw ginekolog powiedział, że to coś takiego jak nektórym robi się taka kulka na palcu środkowym od długopisu. A przy odbycie miało mi się to niby zrobić od stringów, rzeczywiscie latami nie nosilam innych majtek. Poszłam do dermatologa i dostałam skierowanie do chirurga. Obejrzał pomacał i stwierdził, że jak mi przeszkadza to ciacham. Ciachnęliśmy w zabiegowym. 20 minut 5 szwów i po robocie.

Gość gość
Twardy ten guzek byl? Ja mam taki nadmiar faldu skornego przy odbycie. Wyglada jak wiszaca skora. Bylam u proktologa i powiedzial, ze to nic groznego. Ale mi przeszkadza, bo wyglada bardzo nieestetycznie. Tez swedzialo, ale dostalam masc i jest lepiej. Ja tez latami nosilam tylko stringi, wiec to moze faktycznie od tego sie pojawilo. Zwykly ogolny chirurg moze to usunac? W jakim miescie usuwalas?

Gość gość
Tez tak mam,czasem wypełnia się krwią i boli,szczypie. To hemoroid.Nic miłego.

Gość gość
Tez mam taka kulkę od 4 dni :(( ostanio widzę delikatna poprawę, kupiłam krem procto glyvenol i smaruje ta kulkę i wciskam ja do środka. Biorę tez tabletki dih. Niestety troche potrzeba czasu żeby kuleczka sie wchłonęła.

Gość gość
ja miałam hemoroidy po porodzie i do dziś nie mogę księżyc ze pomogła akupresura. minęło 30 lat i nie ma problemu, polecam.

Gość gość
uwierzyć pisalam.

Gość gość
Znacie dobrego proktologa z Krakowa?