Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drewniana_szafa

Wysiękowe zapalenie ucha u dorosłego

Polecane posty

Gość drewniana_szafa

Czy ktos miał? Od niedawna przebywam na emigracji i nie zapisałam się jeszcze do lekarza. Tydzień temu się przeziębiłam i uprzedzona, ze w UK lekarze przepisuja tylko paracetamol, postanowiłam siedzieć w domu i łykać leki. Generalnie straszny katar, kaszel i temp do 38,5 st C. Ale dzięki tabletkom dało sie jakos zyć ;) Niestety - dziś w nocy zatkało mi się jedno ucho, po krotkiej chwili drugie, do tego potworny ból i uczucie, że cos mi się tam przelewa, a nie jest to na pewno woda po kapieli. Słabo słysze na uszy. poszperałam w necie i z objawów jak nic wychodzi wysiękowe zapalenie ucha srodkowego, które de facto częściej spotykane jest u dzieci, a nie u dorosłych. Może jednak ktos z forumowiczów miał i może mi napisać jak wyglądało leczenie?

Gość gość
musisz isc do laryngologa,poniewaz to nie sa zarty,jak nie bedziesz leczyc to stopniowo bedziesz tracic sluch.Mam dziecko z niedosluchem wlasnie po tej chorobie ,syn nosi aparat.Laryngolog przepisze leki,najpierw zrobi badania sluchu .

możesz mieć problemy z zatokami i przez to zapalenie udaj się do kliniki MML, są tam pomóc ekspresowo i doradzić na co zwrócić szczególną uwagę :)