Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczesna ciąża i zapalenie pochwy

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem w 6. tygodniu ciąży. od razu niestety przyplątało mi się zapalenie pochwy i cewki moczowej. dostałam od ginekologa macmiror dopochwowo ze względu na ryzyko przeniknięcia infekcji do dzieciątka oraz urosept i prouro do picia na cewkę. ufam mojej lekarce, uratowała mi pierwsze dziecko w czasie porodu. ale czy któraś z Was brała jakieś leki dopochwowo na tak wczesnym etapie ciąży? i co z dzieckiem? będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Gość gość
ja dostałam to samo w 7 tyg i dostałam dopochwowo pimafucin, który nic mi nie pomógł, do picia zurawit,w poniedziałek ide do gina znów bo miałam zrobic mocz na posiew i zobaczymy ale pewnie dostane antybiotyk a teraz mam 10 tydz jak trzeba to trzeba, lepiej wyleczyc niz nic nie brac i narazic dziecko

Gość gość
racja, no to jesteśmy razem :) lepiej działać od razu, niż żeby zaszkodziło to potem dziecku.

Gość gość
ja zawsze jakies tam broblemy z moczem miałam i tu od razu sie przyplątalo a zapalenie pochwy to tez bardzo czesto łapalam nawet dostałam jak wczesniej przed ciazą miałam badanie na droznosc jajowodow, po kontrascie takiego dostałam zapalenia ze hoho ale pimafucin nic nie pomógł i to mnie martwi tylko to moze byc tak ze od pecherza dostało sie cos do pochwy wiec moze antybiotyki pomoga

Gość gość
ja mam tak samo. po pierwszym dziecku przeszło mi na 3 lata. teraz znów się przyplątało, przy kolejnej ciąży. zakładam temat do ulubionych. na kiedy masz termin? bo coś mi się zdaje, że miesiąc przede mną.

Gość gość
ja bralam nie pamietam juz co bp nie wiedzialam nawet o ciazy. u mnie zapalenie pecherza to byl jeden z objawow ciazy jak sie okazalo, skonczylam brac leki i poszlam zobaczyc jak tam i zobaczylam moje dzieciatko byl to juz 7 tc, teraz jestem w 7m-cu i wszystko jest ok, wiec na szczescie leki nie zaszkodzily

Gość gość
Biorę obecnie antybiotyk dopochwowo. Jestem w 12-tym tygodniu. Pozdrawiam!

Gość gość
brałam macmiror w 9 i 10 tygodniu, w grudniu rodzę, dzidzia zdrowa. powodzenia

Gość gość
Lekarka wie co robi i napewno nie zapisała by Ci nic co mogłoby zaszkodzić, a zapalenie pochwy jest dużo wiekszym zagrożeniem i to trzeba leczyć w ciąży.

Gość gość
czesc dziewczyny ja tez to brałam macmiror complex ale w 2 trymestrze ciazy ,bardzo nie pomogł.dopiero globulki clotrimazolum pomogły,pozdrawiam

Gość Migea
Warto tez pomyślem o profilaktyce, by infekcję się już nie powtarzały. Mnie po pierwszej ginekolog poleciła stosowanie provag żelu, aplikuje sie go po kąpieli, jest bardzo wydajny, nie brudzi bielizny, łatwo sie go nakłada (nie przepadam za globulkami) a przede wszystkim bezpieczny dla ciężarnych oraz maluszków.