Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona mama córeczkii

Moja kochana 3,5 roczna córeczka mało co nie straciła zęba jedynkim teraz siniej

Polecane posty

Gość zrozpaczona mama córeczkii

witajcie :( 9 liatopada zrobiliśmy córce niespodziankę zabraliśmy ją do sali zabaw i tam zaczepiła ząbkiem o siatkę :( trochę się przesunęła do przodu widać ale ważne że córce nie przeszkadza przez ponad 2 tyg jadła papki teraz już jej normalnie daję płatki ryżowe nie zmiksowane ziemniaka mięsko gryzie bocznymi raz zjadła kanapkę (bez skurki) w całości bez drobienia mało co na zawał nie zeszłam ale nadal jej drobię. normalnie myjemy ząbki. Byłyśmy u stomatologa dziecięcego od razu po urazie na izbie przyjęć Powiedzieli że nic z tym się nie zrobi bo to mleczak. W ostatni wtorek zauważyłam że jej ten ząbek zmienia kolor ale miałam nadzieję że to po jedzeniu. wczoraj jak córka usnęła wzięłam latarkę i delikatnie zobaczyłam i dotknęłam ząbka troszkę się rusza i niestety sinieje :( dzisiaj dokłądnie przygldałam się przy świete dziennym. Wczoraj przeryczałam cały wieczór i pół nocy ;( strasznie się martwię :( znalazłam wczoraj dobrą stomatolog ale wszystkie wizyty na grudzień są zajęte :( przyjmuje jeszcze w jednej klinice jest podany numer i w poniedziałek wręcz chyba wypłaczę wizytę :( boję się że jej ten ząbek wypadnie :( juz nie mam siły nawet płakać :(

Gość gość
rany boskie, ryczeć bo dziecku MLECZAK wypadnie słuchaj ty kobito, weź melisę, pomyśl logicznie i daj spokój. Wypadnie, odrośnie stały. Nic się takiego nie stało. Jak Ci dziecko zachoruje to się powiesisz? Jak złamie nogę to się potniesz? Trochę stabilności emocjonalnej się przyda;/

Gość gość 4
Dobrze gość pisze. Jeśli ząb zmienia kolor, znaczy że martwica miazgi - czyli jeśli teraz nie wypadnie albo się go nie wyrwie, to będzie infekcja w szczęce. Tego chcesz dla dziecka? Oszalałaś? Mleczaki po to są, żeby wypadały. I tak by go straciła za rok.

Gość gość
Twoja córka będzie bardzo zakompleksiona, jeśli Ty robisz takie wielkie halo z możliwego pogorszenia jej wyglądu. To tylko mleczak, za jakiś czas pojawi się stały i będzie po sprawie. Zamiast płakać, wspieraj córkę i śmiej się z takich blahostek :)

Gość gość
Mojej siostry dzieciak miał 3 lata jak przydzwonił zębami o schody. Jedynka mu się ruszała i zsiniałą. Stomatolog nie kazał nic z tym robić. Co dziwne z czasem ząbek przestał sie ruszać i jest wszystko ok, tylko jest lekko siny.

Gość gość
Potnij się bo ukochanej córeczce mleczak zsiniał, przecież to dramat, tragedia i jesteś zrozpaczona.Osobiście współczuję dziwecku matki debilki, a jak pojawią się jakieś poważne problemy zdrowotne , to z okna wyskoczysz? Ludzie niezrównoważeni psychicznie raczej nie powinni się rozmnażać, bo jak się paznokieć złamie to lecą pod pociąg.

Gość gość
Mój synek wybił obie jedynki w wieku 2,5 roku. Wywrócił się. Tragedii nie ma. Mówi dość wyraźnie. Gryzie bokiem. Stomatolog ma kontrolę nad młodym. Nie rozpaczaj

Gość gośćop
Byłam w bardzo podobnej sytuacji. Mój syn w wieku ok. 3-4lat grał w piłkę z tatą i tak się przewrócił, że naruszył zęba. Ząb mu zsiniał .Byliśmy u stomatologa który nic nie kazał z tym robić. Ząb wypadł synowi dopiero niedawno czyli w wielu 8 lat i w dodatku pierwsza wypadła zdrowa jedynka ;)

Problem to ma moja siostra jej 9 letni syn złamał na wf stałą 1 stomatolog odbudowal go ale w każdej chwili może ta odbudowa odpaść. Nic stałego np implant nie może zrobić bo dziecku musi przestać rosnąć szczenka.

Gość gość Kasia
Hej. A ja doskonale Cię rozumiem i widać, że temat czytają te osoby, które niewiele mają pojęcia, co może się wydarzyć z takim zębem. Nie będę Cię straszyć, bo byłaś u stomatologa, więc macie kontrolę nad sytuacją, ale dla wścibskich napiszę tylko tyle, że w skrajnych przypadkach od takiego martwego zęba może rozwinąć się infekcja na cały organizm... Moja córka złamała jedynkę - ledwo jak jej wyszła w wieku 16 miesięcy. I wiele się nasłuchałam i naczytałam, początkowo ząb był siny, ale wszystko wróciło do normy po okolo 3 miesiącach. Będzie dobrze,niedługo zapomnisz. Pozdrawiam