Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aparat ortodontyczny już nie mogę

Polecane posty

Gość gość

Przedwczoraj miałam zakładanie pierścienie na dolnej szczęce, już nie mówię o wygodzie czy o klasycznym bólu zębów jak to przy aparacie, ale te pierścienie wbijają mi sie w język, nie mogę przełykać śliny, to okropny ból, aż mnie mdli od tego, jakby mnie gardło bolało :( nie wiem juz co robić,czy to przejdzie po kilku dniach?

Gość gość
up up

Gość gość
to nie jest normalne idz do innego stomatologa

Gość gość
to ortodonta mi to robił, nie wiem co mam teraz zrobić, nie wytrzymam tego juz dłużej, moze na pogotowie jechać? bo zaraz sie zrzygam od tego ;/. Myślałam, ze to po kilku godzinach.dwóch dniach przejdzie, ale to jest takie ostre zakończenie

Gość gość
Pewnie zle ci zalozyla

Gość gość
Jestem załamana, nie wiem co mam teraz robić :(

Gość gość
na pewno masz to zle załozone, zadzwon do tego co Ci to spaprał i niech poprawia bo to nie do pomyslenia

Gość gość
to normalne, niestety aparat nie jest wygodny, dziąsła się przyzwy wczają może kipić maści znieczulające do dziąseł i je smarować póki się nie ułożą jakkolwiek by to nie zabrzmiało

Gość gość
głupia jesteś przecież piszę ze nie o dziąsła czy ból chodzi tylko o metal, który drażni język, wiem, ze aparat nie jest wygodny

Gość gość
pokaż cycki szmato

Gość gość
Tez mialam to uczucie. Dokladnie wiem o jaki bol chodzi. Koncowki zamkow lepilam takim jakby woskiem dostalam od orto ale mozna kupic w aptece. Bol byl mniejszy. Po tyg juz wszystko sie unormowalo

Gość gość
czy ortodonta daje ci wosk ? ja dostawałam i jak mnie gdzieś uwierało to przyklejałam go i pomagało ale musisz iść żeby ci poprawił te druty

Gość gość
daje, ale koło języka to nic nie daje prawie, bo się zaraz odkleja ;/. serio wiesz? to wbijanie sie metalu w język nie dziąsła czy coś, to jest tak okropne...

Gość gość
Na poczatku to jest strasznie niekomfortowe. Ale z kazdym dniem będzie na pewno lepiej. Może też masz za bardzo ściągnięte gumki, możesz to skonsultować ze swoim lekarzem. Mój ortodonta http://www.ortodonta-katowice.eu/page/oferta dła mi maść do stosowania przy silniejszym bolu.

Gość gość
wiadomo, że na poczatku jest cięzko, trzeba się przyzwyczaić ;/ u mnie, jak było założenie aparatu ortodontycznego, to nie miałam takich problemów, jedynie miejscowo wosk, ale nie było aż tak źle. tu mia zakładali - http://www.as-dent.pl bez problemów. Może te druty masz za mało przycięte? Dopytaj ortodonty, przecież to normalne, że nie wiesz w takiej sytuacji.

Gość gość
może po prostu tak Twój organizm reaguje na nową sytuację i ciężko mu się przyzwyczaić? Dopytaj ortodontki na wizycie. Ja miałam zakładanie aparatu stałego w Lublinie robione - http://www.przychodniadental.pl/uslugi-2/leczenie-ortodontyczne - wiadomo, na starcie dyskomfort jest,ale nie aż taki, jak opisujesz...