Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce by mama

pco ,niedoczynnosc tarczycy,poronienie a ciaza

Polecane posty

Gość chce by mama

Czesc,dziewczyny jak sie okazalo choruje na pco,oraz na niedoczynnosc tarczycy. w lipcu zaszlam w pierwsza ciaze ale poronilam w okolo 8 tygodniu. Czy majac te schorzenia jednoczesnie(leczone) mam szanse na bycie mama? Dodam ze poprzednia ciaza nie byla w zaden sposob wspomagana..

Gość gość
bierzesz jakieś leki? jak z prolaktyna i progesteronem?

Gość chce byc mamaaa
leki bede miala dopiero w poniedzialek bo ide do lekarza nowego.mieszkam w uk i tu pomimo ciazy zlekcewarzyli moja tarczyce nawet mi o tym nie powiedzieli a mialam tsh 10... obecnie mam 4.45 tsh ,t4 8.7 a norma jest od 9 prl mam dwa rodzaje zrobiona ,jedna okolo 1500 (inne przeliczniki bo norma od 109 do 557) a druga opisana jako wlasciwa prolaktyna i z takimi samymi normami ma wynik 160. rowniez za wysokie jest lh ponad 8 w stosunku do fsh -2,55 progesteronu nie robilam,dheas w normie( no chyba ze im mniejsze tym lepiej,z testosteronem to samo)

Gość chce byc mamaaa
dokladnie ta wlasciwa opisana jako monomeryczna. jak nie dadza mi tu lekow to wysle moje wyniki do lek w polsce i stamtad zalatwie sobie leki strasznie mnie to wszystko dobija ,a najbardziej fakt ze gdyby nie poronienie,bylabym juz w 20 tyg ciazy.. do tego borykam sie z nadmiernym owlosieniem ktore regularnie usuwam,poza szyja i buzia nie mam nigdzie indziej. Czy ltoras z Was miala podobnie? Albo czy sa tu dziewczyny z uk ktore moglby mi cos poradzic?

Gość chce byc mamaaa
odpowie ktos??