Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Suszone pomidory

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio odkrylam. I juz uwielbiam. Zwykle surowe gruntowe oczywiscie tez. Ale suszone inaczej smakuja. Pycha! Szukam w necie pomyslow na to jak je spozywac. BO ja bym mogla rabac same ale troche drogo wychodzi :P A najlepiej na zimno, bo na cieplo to duzo jest fanych przepisow i poprobuje po kolei. Ale jadlam cos na zimno kiedys i ycha bylo. A te wszystkie na zimno co znalazlam to mi nie lezaly. Wszystkie byly prawie z mozzarella, za ktora nie przepadam. Uchylicie moze rabka tajemnicy jak Wy spozywacie pomidory suszone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W sałatce z rucolą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1. makaron z pesto, dodatkowym czosnkiem, papryczka pepperoni i suszonymi pomidorami, mozna posypac startym drobno zoltym serem 2. rukola, szuszone pomiodory, ser plesniowy lazur 3. swiezy szpinak, suszone pomidory, orzechy wloskie, pomarancza w kawalkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nigdy nie jadłam, jak smakują?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oliwno-slono, ja samych nie jem, nie wchodza mi, ale posiekane juz ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomidory+salata i koniec? Ad.1. jakie pesto? A pepperoni musi byc (nie lubie pikantnego)? Ja wiem, ze mezczyznom to jak otworu gebowego nie wypala to nie jedzenie ale ja to wole delikatniejsze smaki :P A ogolnie przepis super. A ten makaron to np. swiderki? Wszystko jedno? Ad 2. O ile salate przeboleje (choc nie przepadam) to serow zepsutych nie jadam. No nie moge sie przemoc no... Wlasnie znalazlam dzo takich przepisow, ze jak nie ta mozzarella to plesniawka. Ad 3. Kurcze to juz totalna eksrawagancja dla mnie. Nie lubie laczyc owocow z warzywami. Nie przepadam za szpinakiem ale daloby sie przezyc. Uwielbiam orzeczy i pomarancze ale to wszystko razem... Dobre, czy to zart byl? ;) Nie powiedzialabym, ze smakuja slono. Oliwno to jesli sa z oliwy... Dla mnie to bardziej kwaskowato. Na serio slono? Moze zalezy od pomidorow. Ja jadlam tylko 2 razy w zyciu ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to z pomaracza serio dobre, polac sosem jogurtowym i super. hmm pesto zwykle zielone, makaron ja lubie do tego male kokardki, nie te zwykle tylko te drobne, maja taki nierowny brzeg i sie super oblepiaja. moze byc bez ostrej papryczki, ale dobrze to robi, na 4 porcje jedna papryczka posiekana w doslownie paproszki. tez nie lubie ostrego, ale to podkresla smak, jak wasabi w sushi. zamaiast plesiowego do rukoli/szpinaku i suszonych pomidorow mi by pasowal jeszcze bialy miekki jakis wedzony, albo zolty miekki, tylko z tych mocniej pachnacych, czyli nie gouda, ale ementaler juz chyba bylby fajny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no ja kupuje rozne, jedne sa bardzo slone, inne mniej, ale jak dla mnie to i tak zawsze beda slone, bo nie stosuje w ogole soli w niczym :P no i ja wole te w oliwie. smak specyficzny, ciezko mi okreslic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a i wiem, ogolnie w salatkach z suszonymi pomidorami fajnie pasuje soczewica i seler naciowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aaaa, dzieki 👄 Nie wiem czy sie odwaze na te orzechy i pomarancze :D Ja nic nie sole. Ale serio jak jadlam to slone mi sie nie wydaly. Jedne to byly w formie nalesnika na zimno, wlasnie z jakas salata (byc moze to ta rukola). A drugie to zawiniete w grilowanego baklazana. Ale nie byly slone (a slonego smaku nie lubie najbardziej)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jakiej firmy masz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie mam zadnych. Planuje kupic dopiero. I widzialam rozne, taki suz zwykly na wage i takie w sloiku tez. A polecicie jakies?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maggie705
Ja wolę zwykłe pomidory niż suszone. Co roku sadzę w szklarni kilka gatunków i robię z nich przetwory, surówki itp. Już teraz zaopatrzam się ale jeszcze nie wiem w jakie. Widziałam wiele ciekawych okazów na: http://florexpol.eu/231-pomidory

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×