Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lovemblaq

wysoki puls wychowanie fizyczne

Polecane posty

Czy z pulsem powyżej 100 powinnam starać się o zwolnienie lekarskie z wychowania fizycznego? Dodam że mam 17 lat

Gość gość
na 100% jest to spoczynkowe? Bo nie chce mi się wierzyć. Mierzyłaś je na leżąco, tuż przed snem, albo tuż po obudzeniu? Nawet jesli, to właśnie regularny sport zbije puls. Bez sportu szybko klapnie Ci serce skoro jest tak obciążone.

Gość gość
w takim razie MUSISZ spowolnić bicie serca, w tym stanie szybko doprowadzisz się do śmierci, a tego nie chcesz, prawda? Jedynym sposobem na obniżenie tętna jest sport. Sportowcy mają bardzo niskie tętno, niektórzy nawet 40. Skonsultuj to z lekarzem jeszcze (pierwszego kontaktu), ale na pewno doradzi Ci regularny sport. I np. schudnięcie, jeśli masz nadwagę.

Gość gość
Jak powyzej, jezeli tak wysoki spoczynkowy jest efektem zaniedbania w tak mlodym wieku, to proponuje na powaznie potraktowac wysilek wytrzymalosciowy. Jezeli jest to wynik ciaglego odchudzania, to proponuje zaczac sie normalnie odzywiac, bo miesien sercowy rowniez potrzebuje bialka, aby utrzymac swoja mase i objetosc. W kazdym innym razie potrzebna jest diagnostyka w kierunku wad serca, poziomu elektrolitow, hormonow.

raczej wątpie że jest to spowodowane odchudzaniem się. Ponieważ nie odchudzam się. I także nie mam nadwagi

Gość gość
w takim razie z jakiegoś powodu Twoje serce jest tak mega obciążone. To naprawdę bardzo zly znak. Tętno powyżej 80 to jest już naprawdę kiepski stan zdrowia, a powyżej 100? Biedne serce.

Gość gość
ale nie rozumiesz że robisz gorzej dla siebie? Właśnie na odwrót - MASZ ĆWICZYC!

Gość gość
Powinnaś iść do kardiologa bo to niejest normalne

Gość gość
a ty martwisz się o wf zamiast do lekarza pojsc i zbadac przyczyne??? No, to trzeba miec nierówno pod sufitem naprawdę :(

do kardiologa mam termin na 16 grudnia.. A WF się martwię dlatego że nauczyciel jest bardzo wymagający jak za dużo wysiłku w ćwiczenia wkładam to boli mnie serce i jest trudno mi złapać oddech