Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto kupić zmywarkę?

Polecane posty

Gość gość

myle nad tym czy zakupic zmywarke, bo nikt u nas nie znosi zmywac naczyn, jak mieszkalam sama to mialam jedna i byla dla mnie niepotrzebna, moze z 2 razy z niej skorzystalam, ale wtedy bylam sama malo gotowalam a przeciez jednego kubka czy talerza myc nie bede. Sprzedalam ja, a potem wyszlam za maz i w naszym mieszkaniu powiedzialam mezowi ze zmywarka sie nie przyda, ze ile mozemy nabrudzic? niestety rzeczywistosc mnie przerosla, w dodatku teraz juz mamy dziecko i nacyznia sie pietrza, a zadne z nas nie lubi zmywac:P i czasami siedza te gary dwa dni brudne bo ani maz ani ja nie pokwapie. Myslicie, ze zmywatka ulatwi nam zycie?

Gość gość
Zmywarka to BOSKI wynalazek! Jak możesz kupuj.

Gość gość
Ja mam zmywarke od 3 lat i nie wyobrazam sobie bez niej życia. Dwoje dzieci ,stresujaca praca....jakoś po całym dniu nie mam ochoty jeszcze na mycie garow.

Gość gość
jasne, że tak, choć np. u mnie np. po obiedzie mieszczą się tylko 2 garnki i reszta, więc np. patelnię czy jakiś kolejny garnek muszę umyć w ręku, bo nie wyobrażam sobie czekać 2h aż poprzednie się umyją

Pewnie że tak :) zmywarka jest tak samo potrzebna jak pralka, robot kuchenny, odkurzacz itd :) czekam z niecierpliwością aż ktos wymyśli maszynę do prasowania- od razu kupuję :D

Gość gość
Kupiłam Bosch, ma program kkrótki 30 min u dlugi 1,30 . Super sprawa! Codziennie dziękuję że ja mam, zwłaszcza wczoraj po andrzejkach w domu. Kup 60 cm bo 40 jest do kitu i z koszyczkiem na sztućce, nie szurolada

Gość gość
zdecydowanie tak radzę ci z serca, nie wiem jak żyłam bez zmywarki- zawsze coś leżało w zlewie. Wzbraniałam się długo- w końcu kupiłam rozmiar 60. ładuję kubki talerze miski sztućce w kuchni mam porządek. Czasem większy garnek czy patelnię umyję ręcznie ale zlew mam pusty. jedyna wada brązowe plamki na sztućcach- ktoś wie jak to zwalczyć?

Gość KingaStefankaFanka
Świetne :D przy okazji rozrywka dla calej rodziny i znajomych :D

Gość gośćautorka
manekin jest swietny:D teraz sie zastanawiam czy on nie przydalby sie bardziej od mywarki:D

Gość gość
mam zmywarkę od 3 lat i moje życie stało sie o niebo lżejsze :) rodzina 2+2 więc tych talerzy, kubków, sztućców jest od groma. większe garnki, patelnie myję ręcznie. Ja mam program taki 35 minutowy, ekonomiczny i bardzo ładnie mi domywa wszystko, ztym że nie mam jakiś bardzo zaschniętych rzeczy tam, zmywarkę włączam codziennie wieczorem, zeby przez noc nic się tam nie kisiło. Bywa że idzie i dwa razy dziennie, ale ti głównie jak mamy gości.

Gość gość
i zgadzam sie że w kuchni jest większy porządek, brudne rzeczy po prostu wkłąda sie do zmywarki i ich nie widać a tak stoją w zlewie, bo ciężko wyegzekwować aby każdy co 5 minut mył jakiś kubek, talerzyk itp aha i opłaty za wodę spadły u mnie odkąd mam zmywarkę, bo ja np wczesniej zmywałam wszystko pod bieżącą wodą.

Gość gość
taaakkkkkk!!!!!!!!1

Gość gość
A o ile wzrosły opłaty za prąd? I jaki jest koszt eksploatacji takiej zmywarki miesięcznie? Mniej więcej.

Gość gość
teraz jest taki sprzęt, że rachunki niewiele wam wzrosną, ja też uważam, że trzeba sobie ułatwiać życie i zmywarka to po prostu bogini mojej kuchni, choć na razie nieosiągalna, ja na razie dzielnie z wyrazem głębokiego niezadowolenia dzień w dzień stoję biedna nad pełnym zlewem, z synem u nogawki i myję te durne gary! także kupuj zmywarkę!!!

ja nawet nie wiem jakie mam rachunki za prąd czy wodę przy zmywarce.. tak czy siak by była bo to jest luksus wart każdej ceny :D W ogóle tak naprawdę nie wiem jak można się jeszcze zastanawiać nad takim czymś jak zmywarka w domu. Dla mnie to element niezbędny tak samo jak pralka czy odkurzacz

Gość gość
Weszłam w ten temat bo właśnie od rana piętrzą mi się naczynia w zlewie. Katastrofa... nic mi się dziś nie chce, boli mnie kręgosłup i nogi (7 miesiąc ciąży) i tęsknie wzdycham do zmywarki. Kupuj kobieto i się nie katuj. Ja mam niestety za małą kuchnię.

Gość exdebill_rzuca okiem
zmywarka - kocham, suszarkę do ubrań kocha chłop;) i ile problemów mniej;)

Gość gość
Mielismy zmywarke w mieszkaniu ktore wynajmowalismy, teraz kupilismy dom i jeszcze nie mamy kasy na zmywarke i czesto przy zmywaniu placze z braku sil, tym bardziej ze.koncowka ciazy i nie mam sily juz stac i zmywac te brudne gary, czesto zawoze sterte brudnych rzeczy do.mamy zmywarki, wiec nie zastanawiaj sie tylko kupuj :) ja jak kupie to poplacze sie ze szczescia :) zapomnialam ze bez zmywarki ciezko jest :p

Gość gośćautorka
hej, postanowione, ze kupujemy:) bedziemy sie w tym tygodniu juz rozgladac. Faktycznie jest ciezko mi zmywac te gary:P a dodam, ze nie jestem osoba nie lubiaca zmywac, po sobie zmywalam chetnie i systematycznie, ale mialam zaledwie kubek po kawie porannej, talerz i garnek czy patelnie wiec tak tego nie odczuwwalam, a teraz to masakra:O z mezem tez sie zremy o to, doszlo do tego, ze w dwoch komorach zlewu ja klade swoje naczynia, a maz swoje, bo ciagle sie klocilismy kto wiecej po kim zmywa:D teraz zapytam o to jaka zmywarke kupic najlepiej, na pewno wiem, ze ta wieksza 60, ale jakiej firmy jest najlepsza wg was?

Gość exdebill_rzuca okiem
dobrej - Bosch, Siemens, Miele, ewentualnie Zanussi - znajomi mają i jest super cicha, tylko nie pytaj o model

Gość gość
Ja poprzednio miałam Bosch'a, teraz mam Beko Chyba jednak byłam bardziej zadowolona z Bosch'a, jakoś mi się lepiej mieściły na górnej półeczce szklanki i kubki Ale myją podobnie ;) I tez mam problemy z brązowymi kropkami na sztućcach i znajoma też :/

Gość gość
Czeskowa nie dodalam ze.nie mamy jeszcze kuchni wiec zmywanie odbywa sie w lazience co jest upierdliwe :)

gość dziś Czeskowa nie dodalam ze.nie mamy jeszcze kuchni wiec zmywanie odbywa sie w lazience co jest upierdliwe usmiech.gif y y współczuję, w takim razie życzę szybkiego umeblowania kuchni, tymbardziej że z brzuszkiem:o-a mąż nie może tego robić,tylko Ty musisz?????

Gość gość
jeżeli cos myje naczynia przez zalozmy 1.5 lub 2h to musi ta wode podgrzać do 60stopni wiec prad taka zmywarka zre, wiem bo moja znajoma ma i pwoiedziala, ze jej wzrosły rachunki bardzo. Mnie się wydaje , ze te niby nizsze rachunki za prad i wode przy zmywarce to propaganda. Wole myc recznie przynajmniej oszczzedzam a wode mam prawie za pol darmo bo 90zl za 3 mies a jest nas w domu 8 w tym 3 małych dzieci- pralka chodzi codziennie min 2x.

Gość gość
No raczej

Gość gość
Czeskowa maz duzo pracuje fizycznie i wraca po 23 uchetany do domu a ja w domu siedze juz bo problemy z ze zdrowiem swoim mam w ciazy wiec nie mam sumienia go prosic zeby zmywal, a na zmywarke czekam bo tesciowa obiecywala i cos nie moze dotrzymac obietnicy, czas zamiast do mamy do tesciowej wozic naczynia :) Gosc z 20:50 u nas byla roznica w rachunkach jak patrzylismy ze zmywarka.i bez niej, moze dlatego ze ciepla woda z pieca gazowego szla a nie z miasta i bardzo nam lecial licznik gazu przy naszym zmywaniu

Gość gość
Zmywarka, jak i pralka oszczedzaja wode i prad. W ogole super wynalazek.