Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto kupić zmywarkę?

Polecane posty

Gość gość
Są różne programy w zmywarce, tak jak w pralce, jakie 2 godziny zmywania, mam ustawiony program godzinny na zwykłe zmywanie przeciętnie brudnych naczyń i wystarczy

Gość gość
Tak!

Gość gość
jeżeli cos myje naczynia przez zalozmy 1.5 lub 2h to musi ta wode podgrzać do 60stopni wiec prad taka zmywarka zre, x zapewniam cie jak myjesz gary po kilka razy dziennie to też ci żre wodę i gaz czy prąd. ja po zakupie zmywarki nie zauważyłam jakiś drastycznych podwyżek w rachunkach ale nawet jakby wychodziło drożej to kupuję tek luksus bez zastanowienia :)

trzeba kupić zmywarkę, która ma szybki program np moja- 30 minut Tylko tego używam i zawsze mam domyte naczynia a co do zmywarek Beko- ja nie polecam- znajoma kupiła i jestem pod "wrażeniem" marnej jakości tych elementów w środku, z resztą tak samo jest u sąsiadki z pralką tej firmy- ta guma w środku po 5 latach jest wyżarta przez proszek. Niska cena i niska jakość.

Gość gość
Warto, warto :) Nie ma co sie zastanawiac. Z kolei nurtuje mnie cos innego.. Mam zmywarke firmy NEFF, klasa A++, kupiona 2 miesiace temu. I mam tam program ECO, ale trwa on az 3 godziny! Juz zaczynam watpic, czy naprawde jest taki eko.. ale w instrukcji przeczytalam, ze program ten oszczedza prad i wode. Macie moze tez tak?

Gość exdebill_rzuca okiem
Tak - programy eko trwają właśnie dlużej, nie wiem na czym to polega, ale to nie ten szybki jakby się mogło przypuszczać;)

Gość gość
Dobrze wiedziec :D W pralce tez mam eko program i tez trwa kupe czasu.. A ja piore duuuuzo i nie wyrabiam z praniem majac male dziecko, wiec piore w normalnych programach. A od dzis zmywarka bedzie chodzila tylko na ECO. pozdrawiam! :)

Gość gość
Mam Boscha, 60 cm. Mam program krótki 29 minut i używam go gdy mam leoko zabrudzine czyli kubki talerzyki itp. Potem program trwajacy 2: 55 i wciskam przycisk Vario czyli Eko i skraca czas na pół i na nim zmywak gary patelnie itp. Nie polecam szuflady na sztućce bo wtedy nie mieszczą się u gory talerzyki,lepszy koszyczek

Gość gość
Hehe, ja też kiedyś myślałam, że nie będę potrzebować zmywarki :D oczywiście też się myliłam, zmywarka jest konieczna, zwłaszcza kiedy ma się dzieci. W końcu zdecydowałam się od razu zainwestować w taką porządną. Tutaj takie mają: http://gastromarathon.pl/?urzadzenia-gastronomiczne,171. Oferują naprawdę szeroki wybór zmywarek. Zobacz sobie, tam są podane wszelkie ich dane techniczne i ceny. W ogóle powiem Ci, że ich obsługa jest na wysokim poziomie, personel tej firmy jest kompetentny, doradzili mi jaką powinnam kupić do moich warunków w domu. Zdecydowanie, hurtownia warta polecenia.