Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isia_isia

noworodek niemowlak nie spi, płacze

Polecane posty

czesc, poradzcie drogie Mamy mam w domy 3,5 tyg Synka od 1,5 tyg jest baaardzo wymagajacy. nie chce spac w dzien i notorycznie placze… :/ zasypia po kapieli ladnie na 3h ok 21-24, pozniej je i spi i pobudka ok 3 pozniej spanie pezrywane do 6 czasami 6:30 i…. od 6:30 zwykle nie spi juz…. czasami po wielkich bojach sen na 15-20 min, raz może w ciagu dnia na 45, i sporadycznie na prawde psoradycznie popoludniem ok 15 lub 16 na 2 h usnie…. ale usypianie to walka - owijanie, kolysanie, suszarka… :/ przeciez jak jakas wariatka chwytam sie wszystkiego…. mowili ze kolki - ale caly dzien? poza tym pieknie sie wyproznia i nie prezy raczej… moze nadwrazliwy noworodek - pediatra straszy ze do 2 r.z pozniej powinno byc z gorki… powiedzcie, miala ktoras tak?? dodam ze karmie piersia - staram sie karmic co ok 2-2,5 h bo wczesniej jak karmilam niemal non stop - bo bardzo chcial wisiec na cycku to tyl szybko i przy cycku zasypial na 10-15 min i znowu podubka i znowu podjadanie i mial bole brzucha…

Gość gość
sprawdź swoją dietę bo może faktycznie coś mu dolega, i niestety są takie dzieci co śpią jak zając pod miedzą, 15 minut i finito, zacznij może eliminować z jedzenia po jednym produkcie i obserwuj. powodzenia

JEM tylko ziemniaki, gotowane mięsa lub pieczone, swoja wędlinę typu udziec indyka lekko posolony w majeranku upieczony, chlebek z piekarni, jem bez nabiału, marchewkę gotowana, jabłka, ryż … i chyba tyle. Co mogłoby Go uczulać? :(

zawsze wybudza się z płaczem :( kocham Go ale czasami nie daje rady - zdaża się że od 5 nad ranem do 18 nie śpi i TYLKO płacze, tj. ryczy!

Gość gość
wyeliminuj mieso ze swojej diety - serio. Mieso podnosi poziom cisnienia a wiec odowiedzialne jest za kreowanie niepokoju. Poza tym zadnych cukrow (poza tymi naturalnymi zawartymi w owocach lub niektorych warzywach i orzechach, ziarnach itd) Staraj sie jesc ryz brazowy zamiast bialego, mniej smazonego plus duzo surowych produktow - salatek (bez soli, sosow, majonezow i takich tam) surowek, jedz orzechy i nasiona i owoce sezonowe. Bialko znajdziesz w roslionach straczkowych, soczewicy, fasolce. To mit ze musisz jesc mieso by dostarczyc bialko organizmowi.

Gość gość
A może to też kwestia Twojego mleka? Sprawdziłaś czy masz go dość dużo? Bo możliwe jest, że Mały się po prostu nie najada i dlatego płacze.

Gość gość
Moja córka taka była , nic a nic nie mogłam przy niej zrobić. Poprawa po ok roku.

Gość gość
Kup mleko np bebiko i jesli dziecko po tym będzie spokojne tzn ze się nie najada. Byc moze mleko twoje jest bez wartości i dziecko jest głodne. Jak dziecko ma sucho, jest najedzone i nic nie boli to nie placze tylko duzo śpi.

Gość gość
Moja mi tez dawala popalic, bo moje mleko bylo za chude. Przeszlam na sztuczne i w koncu moglam pospac dluzej niz 2 godziny.

Gość gość
A nie masz przypadkiem manii odchudzania? noworodek potrzebuje pożywienia, jak ty nie dojadasz to on także, zawsze byłam zwolenniczką karmienia cycem i dawałam na życzenie, dzieci jadły rosły i spały, jak ja wyglądałam przez te pierwsze 3 miesiące to już mniejsza, ale miałam spokój. Trend medialny niestety rzuca się na mózg młodym matkom, zgubić kilogramy, pozbyć się brzucha, odzyskać figurę najlepiej w 2 tygodnie po porodzie. Sorry ale na waszym wyglądzie cierpi dziecko, ono zwyczajnie musi się najadać :)

Gość gość
Ja po porodzie strasznie chudlam. Wczesniej zakladalam, ze bede karmic dziecko nawet do 3 roku zycia. Niestety nie wyszlo. Jadlam jak zawsze, a dziecko wygladalo na niedozywione. Zaczelam sie jeszcze bardziej stresowac, co znowu mialo wplyw na ilosc mleka. W koncu stwierdzilam, ze przechodze na sztuczne. To byla najlepsza decyzja. Dziecko odzylo i ja tez.

Gość gość
Jeśli wybudza się z płaczem to pospałby jeszcze ale ma kolki i nie może. Złości się bo jest zmęczony Moja pierwsza córa tak miała do 9 miesiąca Zjeżdziliśmy się po badaniach i lekarzach a to jednak były kolki i jedynie trochę pomagał prepulsit sprowadzony z zagranicy

Gość gość
moja też tak robiła Chciała być wciąż przy piersi Myślalam że oszaleje. Aż za bardzo przybierała na wadze . Aż kupiłam smoczek A zapierałam się że niby nie podam, bo zgryz itd Wszystko się skończyło!

Gość gość
Rzeczywistosc weryfikuje wszystkie plany. Tez mialam byc super mama, teraz jestem tylko mama.