Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plesniawki domowe sposoby

Polecane posty

Gość gość

u niemowlaka? wczoraj rano pojawiły się ze 2-3 kropeczki i myslalam,ze to resztki mleka.W tej chwili cały jezyk już jest biały i zaczyna wchodzić na dziąsła. Co mogę z tym zrobić?? Do lekarza dopiero mogę isc we wtorek,ponieważ klinika dziecieca jest czynna wtorki,srody i czwartki i do tego czasu chciałabym zapobiec jakoś temu paskudztwu. Poradzicie coś?

Gość TaWredna
Dezaftan, płyn z nystatyna i lignokaina robiony w aptece ( nie potrzeba recepty). Picie w temp pokojowej, posiłki płynne, nie ciepłe.

Gość gość
albo maść z apteki albo pierwsze poranne siuśki Twojego bobasa ! Owiń tetrę na palec i zamocz w porannym moczu szkraba i przetrzyj mu buźkę w środku. Jest to babciny sposób, brzmi absurdalnie ale pomaga ;)

Gość gość
Tez slyszalam o tych siuskach już. Problem w tym,ze ja nie mieszkam w Polsce i nie wiem czy tu jest ten Dezaftan.Zaraz sprawdze na goglach,moze jest u mnie odpowiednik.Cos na pewno jest,ale wiele jest na receptę kurcze,a recepta dopiero we wtorek w gre wchodzi. Ktos mi poradził owinąć łyżeczke gazikiem ,oblac ciepłą przegotowaną woda i przemyc jezyk.Co wy na to?

Gość gość
Idz do apteki i tam dadzą ci tymczasowo coś bez recepty. Ja bym tetrą nie tarła bo to zwyczajnie boli dziecko. Pojezdzij sobie ostrą tetrą w podrażnionej buzi, to samo czuje maluch.

Gość gość
woda utletniona?

Gość gość
Pojde jutro do apteki zaraz jak będą otwarte. Na razie co dziwne je normalnie,nie płacze,ale wiem,że jeśli to zaniedbam,to podobno później te pleśniawki tak bolą,że dzieciątko jesc nie może.