Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w szeregowcach jest cos?

Polecane posty

Gość gość

Część, zastanawiam się nad zakupem mieszkania w zabudowie szeregowej, ale jeszcze nie poczyniłam w tym kierunku kroków, bo wcześniej nastawiałam się na blok. Nie chcę domu i zastanawiam się jak to jest w szeregowcach - czy ogrzewanie jest jak w bloku czy własny piec? Czy ktos zajmuje się odśnieżaniem, koszeniem itp czy tak jak w domku wszystko we własnym zakresie? Podpowiedzcie :)

Gość gość
szeregowiec dziewico to najniższy stopień w polskiej armii dziewico

Gość gość
10:10 doucz się, ze to takze potoczna nazwa domku w zabudowie szeregowej.

Gość gość
każdy domek w szeregu ma swój ewentualny ogródek z przodu i z tyłu domu, ty musisz już sama zdecydować zasiejesz trawę czy wysypiesz kamieniem bo ci się nie będzie chciało kosić trawy, co do ogrzewania to jest różnie,przeważnie są przyłącza do miejskiej kotłowni,ale chyba swoje ogrzewanie wyjdzie lepiej,bo grzejesz kiedy chcesz i jaką chcesz mieć temperaturę

Gość gość
ja mam domek szeregowy,ale w Anglii ogrzewanie mam gazowe,gaz z sieci mam malutkie ogródeczki z przodu i z tyłu, uprawiam sobie warzywka żeby mieć swoje ekologiczne a z tyłu domku trawka i kwiaty,miejsce na grila dom osobny jest bardziej intymny,ale w szeregu ma soje plusy

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :) głównie chodziło mi właśnie o ogrzewanie bo palenie w piecu to nie dla mnie ;) juz to koszenie bym przeżyła ;) moze ktos jeszcze napisze wady i zalety w porównaniu do domku?

Gość gość
wady szeregowca to że jak chcesz podlać trawę z przodu domu, a masz zawór od wody z tyłu,to musisz węża ciągnąć przez korytarz,no chyba że masz domek na końcu szeregu albo rano słyszysz jak sąsiad śpiewa w łazience :D zalety to to że taniej wychodzi za ogrzewanie,budowę ogrodzenia,podciąganie wszelkich mediów

Gość gość
Hehe myślę, ze śpiewanie sąsiada jakos bym przeżyła ;)