Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cewnikowanie przy porodzie sn

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Za 2 tyg rodze i zastanawiam sie czy dalej przy porodzie sn cewnikuje sie pecherz? bo 4 lata temu jak rodzilam to ten zabieg najgorzej wspominam i troche sie obawiam. Dzieki za odp i pozdrawiam

Gość gość
no co Ty..dlaczego Ci to robili? może miałaś jakieś specjalne wskazania do tego? Ja rodziłam 2 lata temu i nic z tych rzeczy..... rodziłam jak stałam :)

Gość gość
Tak po sn zawsze cewnik a naciecie krocza az po lopatki :D hahaha zallll

Gość gość
ja przed samym porodem tez bylam cewnikowana,a to dlatego,ze mialam pelny pecherz i nie moglam sie wysikac,pusty pecherz ulatwia przejscie glowki,dlatego czasami cewnikowanie jest konieczne.

Gość gość
Ale to nie byla jakas wielka trauma czy bol,w porownaniu ze skurczami to pikus takie szczypanie tylko,moze zle Ci to cewnikowanie crobili?

Gość gość
W trakcie porodu mnie cewnikowala polozna a jak pytalam czemu to mowila ze przynajmniej raz w trakcie porodu trzeba, niestety potem mialam problem z oddawaniem moczu i tak mysle czy znowu mnie to czeka. Moze przez 4 lata sie cos zmienilo dlatego pytam. Dziekuje za normalne odpowiedzi

Gość gość
Urodziłam dwa lata temu sn nikt mnie nie cewnikowal

Gość gość
No wlasnie dlatego czasami cewnikuja gdy pecherz pelny zeby glowka mogla schodzic bez problemu,ja rodzilam 3 razy ale tylko raz mnie cewnikowali.

Gość gość
ja byłam cewnikowana - nie wspominam tego źle :) luz :)

Gość gość
mnie też nie cewnikowali, ani nie podawali lewatywy, ani nie golili...co szpital to ma swoje zwyczaje.

Gość kasia66
Nie.Pozatym możesz nie wyrazić na to zgody.Twoje ciało i Ty decydujesz.A jak położne mają jakiś problem z tym...to trudno :-) Jest coś takiego jak prawa pacjenta,poczytaj sobie.