Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anonimowi ludzie zatopieni w internecie

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie pojmę jak można na poważnie traktować różne miejsca w internecie i cokolwiek się na nich dzieje.I nie chodzi o facebooka,ale takie gdzie anonimowo piszesz,z kimś kogo nie widziałaś na oczy i nie zobaczysz.

Gość gość
jak można się przejmować,że jakaś anonimowa osoba anonimowo cię obraża

Gość gość
co dupa boli od szczerości :D !ty wolisz pokazywac 2 ryje ,fałsz i obłude robić cudna mine do traumy :D śmiesznie to wygląda haha aa ja z grubej rury i za to mnie lubia :D

Gość teżgość
pojmiesz, pojmiesz :) przecież za każdym postem jest żywy człowiek i jeśli się zgadacie to można się kiedyś zobaczyć ;) mnie zaskoczyło to, że są gdzieś ludzie którzy myślą tak jak ja lub mają podobne problemy lub radości, to jest całkiem fajne ;) traktuję to jako relaks od otaczającej mnie rzeczywistości. W realu raczej tego nie doświadczysz a jeśli już to w innym wymiarze i ze skutkami :D

Gość gość
Kafeteria to taki nasz internetowy terapeuta.

Gość gość
zdarzyło mi się kilka razy, że ludzie o czymś opowiadali lub wspominali tu na forum i okazało się, że mają podobne lub wręcz takie same sytuacje.Osoba po drugiej stronie monitora może być z drugiej części Polski, ale może być twoim sobowtórem lub mieć takie same poglądy , może się zdarzyć ten sam lub podobny sen itd. możemy być anonimowi,ale coś nas łączy.

Gość gość
oczywiście,że fajnie z kimś wymienić poglądy,ale wyobrazmy sobie podryw netowy,anonimowej osoby,której nigdy się nie zobaczy,jak można w czymś takim zgrywać na poważnie kogoś niedostępnego,albo być zazdrosnym

Gość gość
przecież to np. absurd być zazdrosnym o żonę,która jako anonimowy gość pisze jakieś fantazje z innymi anonimowymi gościami

Przejmować się nie ma co za bardzo, ale przecież piszesz, co myślisz, i czasem odpowiedź na to, co piszesz, daje ci inne spojrzenie na sytuację, nawet w drwinie można znaleźć jakąś cenną wskazówkę. Tylko trzeba przesiewać to, co cenne, od całej reszty, i wiedzieć, czy to rzeczywiście jest adekwatne do twojej osoby

Gość gość
trzeba być p*****lniętym i nie mieć życia poza siecią,że anonimowo ktoś pisze nawet największe bzdury

Gość leryk
Tylko, że w internecie nie zawsze jesteś anonimowy. Poza tym bez przesady, co w tym złego, że porozmawiasz z kimś przez internet, nawet nie musicie się znać, żeby porozmawiać o wspólnych pasjach, problemach czy życiu codziennym. To jest chyba takie trochę oderwanie się od rzeczywistości, przecież nie musisz od razu angażować się w taką znajomość, po prostu możesz sobie na luzie z kimś popisać, o czym raczej nie miałbyś z kim porozmawiać. Ale nawet i w kwestiach damsko-męskich uważam, że internet daje czasem niezłe szanse na poznanie kogoś. Chodzi o to, co na początku napisałem, że nie zawsze w internecie jesteś anonimowy. Szukam swojej drugiej połówki na mydwoje, gdzie jest coś takiego, jak certyfikat wiarygodnego profilu. Otrzymuje się go po weryfikacji danych w profilu z danymi ze skanu dowodu osobistego. I co, jak rozmawiam z jakąś kobietą na portalu, która ma taki certyfikat, mam się obawiać, że nagle okaże się 50-letnim facetem? OK, fizycznie jest to możliwe, ale jakoś nigdy mnie to nie spotkało, a w dodatku kobiety, z którymi umawiałem się na spotkania, okazywały się takimi samymi, jak opisywały się na portalu. Internet nie jest zawsze taki zły, jak niektórzy chcą go przedstawiać...