Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaga

8 miesieczne dziecko słabo śpi....pomocy

Polecane posty

Gość gośćaga

Dziewczyny pomocy...może macie jakieś sprawdzone metody aby mój młody w końcu przespał noc. Dostaje butle na noc z kleikiem i nic to nie daje. Idzie spać ok 22 a przebudza się już po godz...na chwile trzeba przytulić albo dać pić. Kolejna pobudka ok 1-3-4-max 5 musi dostac jesc i śpi do 8-9. Masakra

Gość gość
pierdoły piszesz i tyle. Nie spi, bo tak jest, ze jedne przesypiają całą noc, a drugie będą się budzic co chwila

Gość gość
nie dawaj pić aani jeść, bo będziesz tak miała do 3 lat

Gość gośćaga
nie da rady bez podania picia a ok 4-5 mleka wyje ze szok...już próbowałam lulania noszenia nic nie daje ryk na cały blok

Gość gośćaga
żółcień pomarańczowy??? w jakim produktu moze być...on je tylko moje zupy. mleko enfamil, kaszki ryzowe, owoce, chrupki kukurydziane wiec to odpada!!!!

Gość gość
moja ma prawie 10 m-cy i też się budzi, godz. 20 mleko z kaszką, potem 3 mleko i w między czasie budzi się ze 2 razy, popłakuje, kręci się w łóżeczku, czasem smoczek pomaga, czasem daję wodę, i godz. 7 pobudka, też czekam kiedy prześpi noc

Gość gośćaga
niestety pozostaje cierpliwość

Gość gość
Absolutnie żeby Ci nie przyszło do głowy tak hak moim dwóm znajomym iść do lekarza neurologa bo jakieś leki. To jest normalny etap rozwojowy u dziecka. W tym okresie rozwija się w mózgu układ nerwowy. Nie powinno się tego tlumic. Tak nam powiedziała lekarka jak nasz synek budził się co 40 minut cała noc. Trwało to jakieś dwa miesiące. Potem tak jak mówiła powinno się uspokoić. Ogólnie nasz synek zaczął przesypiac całe noce dopiero jak miał 2,5 roku. Także niektóre dzieci tak mają po prostu. Musisz przeczekać. Męczące wiem ale na pewno dasz radę.

Gość gość
Nie ma na to metody. Wiele dzieci się tak rozwija po prostu. Możesz załadować psychtropy dzieciakowi ale to go stlumi i nie będzie się rozwijał swobodnie. W Internecie pełno jest wpisów gdzie mamy zadowolone wracają od neurologow i chwalą się ze jak dały tam jakiś lek to dziecko przesypia i one śpią szczęśliwe że ok. Tylko ciekawe co powiedzą za parę lat jak dzieciak w szkole będzie przynosił kiepskie oceny albo miał adhd.

Gość gość
Mój też non stop uwieszony w nocy na cycku.

Gość gość
Moj ma rok i budzi sie z 15razy,dzisiaj zasnal po 20i wstal juz 4razy.stanie i stoi,albo placze,albo kreci sie i steka.okolo 4budzi sie na mleko,a do tej pory wiele razy estaje,ryczy albo sie kreci.

Gość gość
Moj syn ma tak samo. Teraz ma juz 10m i budzi sie z 5razy minimum. Zdarza sie i z 15:/ jak nie podam butli to jest placz. Ciesze sie tylko ze jak dam butle to spi dalen bo moja starsza corka trz tak czesto sie budzila ale ja jeszcze za kazdym razem w nocy trzeby bylo od nowa usypiac:\

Gość FAJNIE JEST
8 miesięczne dziecko nie powinno jeść w nocy.Daj butle wieczorem i na tym koniec.Przecież w tej sytuacji nie funkcjonuje prawidłowo żołądek dziecka.Gdy się przebudzi podaj picie i to wszystko..Gdy jednak to nie pomoże, to musisz cierpliwie czekać aż sam sobie ureguluje sen.Nie ma co chodzić po lekarzach.Zaczną faszerować dziecko lekami, co może pogorszyć sytuację.