Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak namowic chlopaka na wizyte u psychologa?

Polecane posty

Gość gość

Wydaje mi sie, ze moj chlopak moze miec depresje. Jego ojciec choruje na nowotwór i szanse wyzdrowienia sa nikłe, matka zmarla kilka lat temu. On od czasu informacji o chorobie stal sie calkiem inny - brak mu energii, chodzi zamyślony, osowialy, unika trudnego tematu, ma problemy ze snem. Ostatnio tez ma czeste krwotoki z nosa. Bardzo sie martwie i nie wiem jak go namowic na wizyte u lekarza/psychologa. Prosze o pomoc

Gość gość
Nic na sile , jak nie chce to nie

Gość gość
Moze sama sprobuj mu pomoc zamiast ciagac po lekarzach

Gość gość
Ważniejsza od psychologa jest bliska osoba. Psycholog oczywiście porozmawia i doradzi, ale nie wpłynie na samopoczucie tak jak zaufani ludzie wokół niego. No chyba że przepisze leki, ale szczerze odradzam.

Gość gość
A co w takim razie z bezsennoscia i krwotokami? Tego chyba rozmowa nie zalatwie. Czy stres moze to powodowac?

Gość gość
Może. Na krwotoki może trochę pomóc witamina K, ale główną przyczyną jest prawdopodobnie stres, który przeżywa twój chłopak. Dobrze, żeby chociaż raz na jakiś czas udało mu się w jakiś sposób oderwać od przykrych myśli. Chociaż w tej sytuacji to bardzo trudne.

Gość gość
Problem w tym, ze wydaje mi sie, ze on mysli o tym non stop (i wcale sie nie dziwie), ale absolutnie nie chce rozmawiac o tym, kiedy ten temat poruszam. Jak w takim razie oderwac go od tych mysli? ;( Serce mi sie kraje jak o tym wszystkim mysle, co on musi przezywac.

Gość gość
Sama nie wiem... :( To rzeczywiście trudna sytuacja. A może właśnie dlatego nie mówi, że usiłuje się oderwać... Ma poza tobą jakieś bliskie osoby?

Gość gość
Ma starszego brata, ktoremu wlasnie urodzilo sie dziecko i mlodsza siostrę , ktora ma 14 lat. Moj chlopak ma 26. Poza tym sporo znajomych - zawsze byl typem duszy towarzystwa. W towarzystwie znajomych tez zachowuje sie jakby nic sie nie stalo. Ja juz nie wiem co robic - nie chce go zmuszac do rozmowy, bo nie chce sprawiac mu bolu, ale z drugiej strony nie chce, zeby zostal z tym sam. Takie bledne kolo....

Gość gość
Bardzo przykra sytuacja, wspolczuje. Mysle, ze powinnas mu uswiadomic, ze fizyczne objawy to nic dobrego a on musi byc zdrowy, zeby wspierac ojca.

Gość gość
Moze ty idz do psychologa i njiecch on ci powie co robic.

Gość gość
Całe szczęście, że są wokół niego ludzie. Wiesz, to bardzo ciężki moment i trudno oczekiwać reakcji innej niż głęboki smutek. Musi minąć sporo czasu, żeby chłopak pogodził się z sytuacją.

Gość gość
No a jaki ma byc? Ojciec mu umiera, matka nie zyje, ma 26 lat i nieletnia siostrę, to nic dziwnego, ze nic mu sie nie chce i nie jest juz dusza towarzystwa, dziewczyno. Czego ty oczekujesz od niego? A ze ci sie nie zwierza to tez nic dziwnego, to jest facet oni nie mowia o emocjach.

Gość gość
nie ożeni się z tobą - nie licz na to!

Gość gość
gosc 1.00 poki co nie mysle o żadnym slubie a poza tym co to ma do rzeczy?

Gość gość
skoro nie myślisz to świetnie - bo i tak nie nastąpi ale jak stary wykituje to zostaniesz zaproszona do wspólnego mieszkania jako konkubina, no bo ktoś przecież będzie musiał sprzątać po jego siostrze i dokładać do rachunków

Gość gość
Jest na tyle samodzielny (czyt dobrze zarabia), ze nie bede musia dokladac sie do żadnych rachunków. Siostra ma 14 lat - jest duża dziewczynka i po sobie sprzątać umie. A gdyby poprpsil mnie o wspólne zamieszkanie , to nie mialabym niczego przeciwko! Pytam o rade a nie o idiotyczne wywody.

Gość gość
Ja tez uważam ze koles z taka historia nie jest dobrym materiałem na partnera. Za dużo balastu, nie pakuj sie w to i zostaw go poki nie zrobil ci dzieci.

Gość gość
normalnie

Gość gość
po prostu z nim pogadaj, to najlepsze wyjście

Gość gość
Jak sam nie bedzie mial ochoty to nic nie zdzialasz.

Gość gość
Nic na sile. Moim zdaniem jak bedzie chcial to sam zacznie temat, nie przekojuj go

Gość gość
Po co w ogóle szukasz rady na forum? Jak juz ktos napisał - idz do psychologa, on najlepeij doradzi co zrobić. :)

Gość gość
Pytam tutaj, bo wydawało mi sie, ze do tego wlasnie sluzy to forum - jak masz problem albo pytanie to pytasz a ktos ci odpowiada.

Gość gość
Pogadaj, przytul, daj sie wyzalic - niech czuje, ze jesteś . Tyle.....

Gość gość
głupie pytanie