Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anula91

Krwawienie z odstawienia?

Polecane posty

Gość Anula91

Witam kobietki. Tabletki anty biorę już trzeci rok. Jednak nigdy głębiej nie zastanawiałam się nad jedną rzeczą. Biorę cały czas Daylette, to moje pierwsze tabletki i trafione od razu. Krwawienie z odstawienia następuje zazwyczaj w ostatnim dniu tabletki placebo. Tyle że to krwawienie z odstawienia różnie wygląda. Czasem trwa góra trzy dni i jest bardzo skąpe. A czasem tak jak teraz jest dosyć obfite i bolesne. Dziwne jest również to że pojawiły się skrzepy tak jak przy normalnej miesiączce. Zupełnie nie wiem co o tym myśleć.

Gość gość
to jest normalne poczytaj troche na necie abo laskawie przeczytaj ulotke po tych tabletkach laskawie jak skonczyly sie tabletki to przez 7 dni nie zazywa sie ich i nastepuje krwawienie i nie myl tego z miesiaczka. 3 lta bierzesz tabletki i nie wiesz masakra

Gość gość
''Następnie, dokładnie co 24 godziny zażywa się jedną tabletkę, aż do skończenia danego opakowania. Przez siedem kolejnych dni nie przyjmuje się tabletek. Jest to czas, podczas którego dochodzi do tzw. krwawienia z odstawienia, przypominającego miesiączkę, wywołanego zaprzestaniem przyjmowania leku. Nie jest to jednak miesiączka, gdyż mechanizm krwawienia jest zupełnie inny. Jest ono zazwyczaj nieco krótsze, mniej bolesne i obfitsze aniżeli krwawienie miesiączkowe. Najczęściej pojawia się ono w 2-3 dniu po zażyciu ostatniej tabletki i może nie zakończyć się przed rozpoczęciem kolejnego opakowania. Nie stanowi to żadnego niepokojącego objawu. Po siedmiu dniach, lecz niekoniecznie po zakończeniu krwawienia, rozpoczyna się przyjmowanie pigułek z następnego opakowania. Jeżeli w przerwie między opakowaniami nie pojawi się krwawienie, to w przypadku, gdy wykluczone zostanie istnienie ciąży, należy rozpocząć przyjmowanie kolejnego opakowania''

Gość Anula91
Koleżanko, po co te złośliwości? Ulotkę studiowałam milion razy. Daylette bierze się w kombinacji 24+4. Wiem co to krwawienie z odstawienia. Jednak wiele kobiet upiera się że nie powinno być żadnych skrzepów i śladów złuszczania się błony śluzowej macicy, bo nie doszło do owulacji, więc macica nie musiała sie przygotowywać do przyjęcia ewentualnej zapłodnionej komórki jajowej. Niby to tylko wynik braku podawanych przez 24 dni hormonów. Stąd moje wątpliwości czy w tym przypadku skrzepy i obfite krwawienie to rzecz normalna.

Gość Anula91
PS: Internet nigdy nie był dobrym doradcą. Można znaleźć całą masę bzdur w które naiwni wierzą :P