Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

patologia moj dom

Polecane posty

Gość gość

Witam. Na prawde docencie to co macie bo ja nigdy dobrobytu nie odczułam i zdaje sobie z tego, ze moj dom to patologia. Od malego bieda bila z oczu. Tata alkoholik, mama kochajaca nas najbardziej na swiecie, ale zyc sama miloscia sie nie da. Chleb z woda i cukrem, vegeta, zachlapki z czego sie dalo. Oczekiwanie na listonosza..moze tym razem przyniesie rente, ale tata juz wzial. Slysze odglosy na klatce wyzwiska. Tak to tata. Wchodzi do domu, widze mokre spodnie, rozwalony nos. Przeszukuje kieszenie ostatnie 10zl dla mnie i rodzenstwa na cukierki. Czulam, ze moge tyle kupic.. :) Rozdzielanie kazdemu po rowno, a gdy zostanie jakis, gramy w trzy czte ry.. Kapiel w niedziele, grzanie wody w kociole na kuchni kaflowej do tej pory tak jest. Wanna stara szara przecieka. Zbieractwo mamy wszystkiego, reklamowki, sloiki, wiaderka. Balagan.. ubrania na stole, odchody kota pod stolem. Depresja mamy, proba skoku z balkonu, zgolenie wlosow z glowy. Zadluzenie, komornik, eksmisja. Spedzania nocy u kolezanki, te poczucie bezpieczenstwa, kapiel od tak, spanie z pelnym brzuchem.. To tylko namiastka tego wszystkiego.

Gość Pener Krca
Coś o tym wiem. Dzięki temu dla człowieka będziesz człowiekiem. Trzymaj się mała :)

Gość gość
Ty sobie przeczytaj książkę Pt. Kato- tato to ty jeszcze miałaś spoko mama ciebie kochała a to co przechodziła Halszka Opfer to jest dopiero tragedia :(

Gość gość
Czytalam... :( Wiem i chyba dzieki jej milosci udalo mi sie nalozyc tzw. Klapki na oczy na to wszystko co mnie otaczalo i otacza

Gość gość
O masakra Kato- tato można się zwymiotować :( A druga część Monidło nie jest lepsza. Miała kobieta życie to straszne . Oglądałam wywiad z Halszka w mieście kobiet i w programie uwaga .

Gość gość
Jak sobie teraz radzisz autorko?

Gość gość
Nie radze. Mam problemy psychiczne, nerwice i depresje na porzadku dziennym. We wszystkim musze byc perfekcyjna. Odtracam ludzi i czuje, ze nikt nie potrafi mnie pokochac bo i ja ich nie potrafie..

Gość gość
Terapia dda moze Cie uratowac, sprobuj choc to trudne. Ja tez jestem dda i mam problemy emocjonalne.

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
Bardzo Ci współczuję. Mój ojciec też pił - ale do pewnego momentu, do wypadku. To było straszne, to jego picie.

Gość gość
17 mam. Mysle nad terapia, ale to nie zniknie dopoki ja nie znikne z domu rodzinnego

Gość Pener Krca
Zniknie tylko więcej pewności siebie :)

Gość gość
Wiem jak jest mój ojciec też był alkoholikiem.Musisz szukać pomocy.Zgłosić się do miejskiego ośrodka pomocy społecznej.Ja tak zrobiłam,sprwawa trafiła do sądu i został skierowany na przymusoew leczenie odwykowe i cała rodzina dostała dozór kuratora

Gość gość
wazne ze lacze internetu jest:-P

Gość gość
tak sie uczepiliscie tego ze net jest, ja np.mieszkam we Wrocku i korzystam z miejskiego a laptopa odziedziczylem po sis

Gość gość
Co ma do tego internet? 45zl z tv a laptop od siostry. Nie zawsze byly najgorsze czasy i gdy mama zalapala sie do pracy za 700zl to wziela nie jest to majatek a pomaga w nauce. Mial przymusowe leczenie po 2 miesiace ktore nic nie daje bo jak naprawic 25lat w ciagu 2miesiecy. Walcze o eksmisje, ale mieszkanie jest na Niego. Chcialabym zeby pokazal choc troche skruchy.. ale nic wykrecal rece mojemu bratu zeby tylko powiedzial gdzie mama trzyma zloto. Taki czlowiek raczej bydle.. :(