Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam pomysłów na prezenty i proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Mama lat 44 , bardzo lubi czytać, ale nie jakieś tanie romansidła. Tata lat 47, lubi wędkować, interesuje się historią XX wieku, a zwłaszcza II WŚ Siostra lat 17, lubi czytać, interesuje się modą. Teściowa lat 54, niestety nie interesuje się niczym poza dbaniem o dom i ploteczkami :(. Teść lat 59, interesuje się serialami, codziennie kupuje i czyta Fakt. Bratowa lat 21, interesuje się wyglądem, kosmetykami. Szwagier lat 16, spędza czas głównie przed komputerem. Szwagier lat 30 i jego żona lat 23, lubią dyskoteki i prowadzą imprezowy tryb życia, bez szczególnych zainteresowań . Bratankowie męża lat 2 i 3, nie wiem co lubią, ale im planowałam kupić klocki . Mąż lat 26, niestety praca nie pozwala mu na zbyt wiele pasji, ale uwielbia muzykę klasyczną. Myślałam, żeby kupić mu spinki z białego złota i jakąś płytę, ale ja nie lubię muzyki klasycznej i sama nie wiem co :(.

Gość gość
Polecam plyn Taniuś - jest super wydajny, pięknie pachnie, ma przecudowny kolor który idealnie mi pasuje do firanek ( żółty) do tego wystarczy kropelka na gąbkę a powstaje mnóstwa fantastycznej piany ,która niewątpliwie uatrakcyjnia zmywanie naczyń !! Dodatkowym atutem wg mnie są : poręczna i estetyczna butelka czytelna etykietka którą zawsze czytam w trakcie zmywania możliwośc wyboru zapachu ( mięta/cytryna) gęstość płynu -jest b. gęsty Od chwili gdy używam Taniusia zmywanie naczyn stało się wielką przygodą i frajdą dla całej mojej rodziny i znajomych. Często wręcz dochodzi do kłótni o to kto będzie mógł zmywać naczynia po np. obiedzie bo wszyscy chcą. Taniuś zjednoczył naszą rodzinę ! Dodam też ,że czasem z mężem jak już dzieci spią to zmywamy naczynia całkiem na GOLASA więc uatrakcyjnia on nasze pożycie seksualno-erotyczno-intymno-małżeńskie ! ten rewelacyjny płyn kosztuje 1,89 i mogę go polecić każdemu.

Gość gość
dla dzieci-klocki albo przytulanki dla teściowej może kosz z kawami/herbatami/słodkościami dla teścia- wykupić prenumeratę faktu? dla męża bilet do filharmonii albo na fajny koncert muzyki klasycznej? bratowa- paleta cieni do powiek ? tata- coś z wołoszańskiego?

Gość gość
1:17 dziękuję za ciekawe pomysły. Z Wołoszańskim trafiłaś w 10. Mój tato kocha "Sensacje...". Powiem szczerze, że teściom chciałabym kupić coś, co da im kopa i ruszą tyłki, ale z takich prezentów jakie zaproponowałaś na pewno będą bardziej zadowoleni. A co do cieni - świetny pomysł. Tylko jakie kolory byłyby najlepsze ?

Gość gość
Zwróćcie uwagę jak autorko opisuje rodziny- swoją jako taką mądrą i oczytaną- męża jako bandę idiotów bez zainteresowań :D Jej siostra interesuje się modą jej bratowa (czy bratowa męża??)- wyglądem :D hahaha:D xxxxxxx A co do tematu- weź rusz głową kobieto. KAżdy w grudniu stoi przed podobnymi problemami. Skąd mamy wiedzieć co będzie odpowiadało twoim bliskim.

Gość gość
"A co do cieni - świetny pomysł. Tylko jakie kolory byłyby najlepsze ? " Porządna paleta ma całą rozpiętość barw. A jakie będą najlepsze to ty powinnaś wiedzieć. My nie znamy jej typu urody

Gość kokoszka123
no ciekawy masz poglad na rodzinę męża... twoja mama:polecam Zafrona Cień wiatru, ksiażka dla każdego twój tata: jeśli interesuje sie historią to np. Afera żelazo. rodziny swojego meża nie znasz, jeśli dostrzegasz tylko tak powierzchowne rzeczy... teściowej jeśli chcesz byc elokwentna to np. ksiażkę kucharską a teściowi kosz z winem i jakimś smakołykiem jeśli nie interesuje się niczym szczególnym. dziewczynom, bo sa młode polecam coś nietuzinkowego, np. hand made bizuterię, dużo jest tego na rynku, np. bransoletki z koralików, albo sutasz, ludzie tego nie znają, wygląda obłednie a kosztuje nie tak dużo. dzieciakom zabawki i słodycze/

Mama - Ja polecam książki Sparksa ( najbardziej "Pamiętnik " ) , jest też film pod tym samym tytułem ;) Tata - Polecam książkę "Powstanie Warszawskie 44 " Davies Norman lub jakiś gadżet związany z wędkowaniem np. kołowrotek,spławiki itd. Siostra - biżuteria - kolczyki / bransoletka lub bon do sklepu odzieżowego. Teściowa - Skoro takkkk dba o dom to kup książkę "Perfekcyjna Pani domu " :D :P Lub zestaw herbat / kawy :) Teść - To może zestaw ulubionego serialu na DVD ? Bratowa - zestaw kosmetyków lub bon do kosmetyczki. Szwagier 16 l - gadżet komputerowy - myszka lub pendrive - teraz są w świetnych kształtach lub grę komputerową. szwagier i jego żona - może jakąś grę planszową która sprawdzi się na imprezy towarzyskie .... nic innego do główy mi nie przychodzi. dzieciaki - klocki , puzzle.

Gość gość
Ja nie przedstawiam mojej rodziny jako tych dobrych, a teściów jako tych złych . Po prostu opisuję jak to wygląda. Kamila (szwagierka) interesuje się kosmetykami i wyglądem. Robi teraz jakiś kurs dwuletni. Myślę, że kupię jej jakąś paletę z takimi beżami i brązami. Teściowa jak wróci z pracy to tylko gotuje i sprząta, albo plotkuje z sąsiadką. Teść lubi zasiadać przed tv. Szwagier spędza czas przed komputerem (jak to dzieciaki w jego wieku). Jeździ też skuterem. Znam ich dobrze, przez dwa lata mieszkaliśmy w tym samym bloku, tylko piętro niżej. Skorzystam z Waszych rad. I pytanie mam. Czy w złym guście będzie jeśli szwagrowi kupię grę monopoly, a jego żonie jakąś bransoletkę?

Gość gość
ja podałam ten link tylko przykładowo :) nie znam tego produktu więc go nie polecam chodziło mi tylko o pokazanie ,że mam na myśli dużą paletę wszelkich kolorów. Jeżeli nie stać Cię na takie coś to wtedy warto iść w mniejszą paletę ale neutralnych odcieni, klasycznych niż np. na paletę z odcieniami niebieskimi ;)

Gość gość
Ja mogę Ci trochę z siostrą pomóc. Moja córka ma 14 lat i np na Mikołajki chciała książkę Coco Chanel legenda i życie. Jeszcze zależy ile chcesz na nią przeznaczyć ;)

Gość gość
Też zwróciłam uwagę od razu, jak autorka nakreśliła różnicę pomiędzy swoją rodziną a rodziną męża... Ciekawe, czy Twój małżonek byłby zadowolony gdyby się dowiedział, jakie masz zdanie na temat jego matki? :) Mam nadzieję, że kiedyś partner/partnerka Twojego dziecka będzie miała podobne zdanie na Twój temat. A nie, przepraszam! Wy wszystkie, które tak jeździcie po swoich teściowych, same będziecie w przyszłości wspaniałe i ubóstwiane :D

Gość gość
Mama - bon do Empiku, albo książka (jeśli mniej więcej orientujesz się jaka) Tata - książka historyczna, ale nie jestem w temacie, więc tytułu nie podam, proponuję w księgarni obejrzeć co mają. Siostra - bon do H&M, albo jakiś ciuch/dodatek, o ile wiesz co mniej więcej nosi i lubi. Teściowa - coś do kuchni, obrus, kwiat w doniczce (jeśli lubi) Teść - nie mam pojęcia:/ zestaw słodyczy z jakimś lepszym alkoholem? Szwagier lat 16: gra którą chciałby dostać albo kupon do Empiku (sam kupi) Szwagier z żoną (dobre wino lub inny alkohol, kupon do jakiejś restauracji, bilety do kina) Co do męża: to już musisz sama wiedzieć;)

Gość gość
Skoro szwagierka robi jakiś kurs, to może kup jej jakieś dobre pędzle do makijażu?

Gość gość
Ale dziewczyny może faktycznie tak jest jak autorka pisze,nie każdy ma jakieś zainteresowania czy hobby. Sama się przyznam ja nie mam nic konkretnego. Lubię czytać ale bez większej różnicy mi jest czy to literatura faktu czy kryminał czy może powieść obyczajowa. Zajmuję się w czasie wolnym pszczelarstwem ale nie powiem ,że ucieszyłabym się z jakiegoś praktycznego prezentu w stylu odsklepiarki . Także mimo iż w wolnych chwilach mam zajęcia nie oznacza ,że to moje hobby które chcę rozwijać. A tu może być podobnie. Ile jest osób bez konkretnych zainteresowań ?

Gość gość
Mój mąż zna swoich rodziców i ma o nich identyczne zdanie. Bo to nie jest opinia, tylko fakty. Mam koloryzować, że to ludzie chodzący do tydzień do teatru ? Nie. Są bardzo prości, ale lubię ich bardzo, bo przy tym są szczerzy. Tacy są i już. Niestety przez ten ich brak zainteresowań zawsze mamy problem z kupnem prezentu dla nich. Np. Na rocznicę ślubu zafundowaliśmy im weekendowy pobyt w spa. Byli bardzo niezadowoleni, nie podobało się im. Zachwycił ich za to komplet pościeli od drugiego syna. Dziękuję za propozycje. Wszystkie rozważę. Mój mąż też będzie każdemu z nich kupował prezenty, więc będę mogła mu coś podpowiedzieć.

Gość gość
ej, ale dlaczego proponujecie jako prezent dla teściowej 'coś do kuchni', albo obrus, a dla teścia czekoladki i wino? :/

Gość gość
Skoro teściowie są tacy, jak piszesz, prości, i nie mają typowych zainteresowań, idź na łatwiznę, daj im np. dużą ramkę ze zdjęciami całej rodziny, kosmetyki (typu woda po goleniu, woda toaletowa, ładne mydełko itd), czekoladki, alkohol... to że nie mają według Ciebie zainteresowań, nie znaczy przecież że nic nie lubią. Mój tata np. ma swoją ulubioną maszynkę do golenia, jeszcze z wojska, taką z wymiennymi żyletkami, dostał kiedyś taką samą, produkcja z prl chyba jeszcze ale nówka sztuka, zapakowana fabrycznie, bardzo się ucieszył. Podobnie jak z porządnego pędzla do golenia. A moją mamę faktycznie cieszą takie rzeczy które jej upiększają mieszkanie, kwiatki, osłonki na doniczki, ramki, obrazki, narzuta na łóżko itd. więc nie ma co ukrywać że takie prezenty są raczej "dla niej". Bardzo lubi też biżuterię chociaż w domu nie nosi, fajne wisiorki z kamieniami, kolczyki, zegarek. Nie polecę książek dla taty, sama się zorientujesz co jest w sklepie ciekawego a czego on nie ma, a nie wiem jak łowi i na ile się na tym znasz- zawsze fajnie dokupić dobry sprzęt, ale trzeba wiedzieć jaki. Są też różne gadżety typu zestaw do robienia spławików, zestaw do robienia much- to fajne dla kogoś z zacięciem do majsterkowania, czapki i kamizelki wędkarskie, kuferki i torby na sprzęt, pokrowce na wędki, składane stołeczki, czy choćby prenumerata pisma wędkarskiego. Siostrze też bym polecała albo fajną książkę (małolaty chyba lubią książki Johna Greena albo Ewy Nowak), albo bon do ulubionej sieciówki. Szwagierce kosmetyki, ja swojej sis kupiłam kiedyś paletę która miała kilkadziesiąt kolorów cieni, myślałam że badziew ale sama chciała, okazało się że jest bardzo fajna. A jak chcesz mały zestaw to polecam do tego np. bazę pod cienie, ładne lusterko na nóżce żeby było bardziej odświętnie. Mamie- zobacz co czyta, mi ostatnio bardzo pasował "Rok w Casablance", ale fajna jest też cała seria o Rozlewisku, świetne są książki Cejrowskiego, osobiście chętnie bym dostała coś z ulubionych których nie mam a ciągle wypożyczam, najlepiej Fannie Flagg. Dla młodego komputerowca- jakiś program, grę komputerową, lepszą myszkę/klawiaturę/słuchawki, dysk przenośny, zorientuj się co trzeba, skoro to lubi niech się cieszy z prezentu. Imprezowiczom- może bilety na jakiś koncert, albo też coś do domu, nic więcej nie piszesz, ciężko coś doradzić. Dla dzieciaków lego duplo, choć to drogie, ciastolina, garaż z autkami, parking, wozy specjalne typu karetki, straż itd.

Gość gość
Dal dzieci możesz kupić vouchery do Teatru Małego Widza a dla dorosłych też jakieś vouchery do kina, na basen... w zależności od tego co lubią :) Dla mnie takie "wejściówki" są lepszym pomysłem niż tradycyjne prezenty

Gość gość
Szwagrowi i jego żonie kup testy na hiv i badanie w kierunku marskości wątroby. Temu od komputerów kup dmuchaną lalę.

Gość gość
bratowej kup jakieś kosmetyki :) widziałam w polomarkecie takie fajen zestawy kosmetyków na święta :)

Gość gość
Witam serdecznie, mam do zaoferowania najnowszy trend w kosmetologi jakim jest Serum Zlota. Stosuje się go w kosmetologi do zabiegów upiększania, zloto zmniajsza powstawanie zmarszczek, regeneruje już istniejące, ponadto nawilża skórę i eliminuje przebarwienia. Wyjątkowy i oryginalny prezent dla bliskiej osoby. Zapraszam do zapoznania się z ofertą. http://razem.net/p/64

Gość gość
www.allegro.pl/cukierki-krowki-ze-zdjeciem-prezent-swieta-mikolaj-i4866350032.html

Gość aunika
Stawiam na słodycze dla większości rodziny i jakieś drobiazgi z biżuterii czy kosmetyków, a dla męża kupuję transfer większy na filefox.pl. Tak sobie zażyczył. Powiedział, że mu się najbardziej przyda do ściągania nowych filmów i gier. Także mam po problemie.

Gość gość
fajnym i sprawdzonym pomysłem jest biżuteria :D ja uwielbiam srebrne komplety. Kupiłam ostatnio piękny na stronie Srebropol.pl