Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu ciąży poznałyście płeć dziecka? To dla mnie bardzo ważne

Polecane posty

Gość gość

Bo jestem już w 30 tygodniu i ja dalej nie znam bo dziecko się zakrywa nóżkami ;( Boję się, że do końca ciąży się nie pokaże ;(

Gość gość
Jedno w 22 tygodniu, drugie przy narodzinach;)

Gość gość
Będziesz miała "dziecko z niespodzianką" :D

Gość gość
Jeden dowie się w 13 tyg a inny na porodówce. Co to dla Ciebie zmienia?

Gość gość
Chciałabym się przygotować, kupić ubranka, meble. W dodatku cała rodzina wywiera na mnie presję, i od strony męża i od mojej. Z każdym telefonem muszę o to zapytać, a jak odpowiadam, że jeszcze nie wiem to są smutni.

Gość gość
A co meble mają płeć? Ubranka musza byc rożowe albo niebieskie:D Ciekawe. Ludzie kiedyś nie wiedzili całą ciażę i nikt tym się nie przejmowal.

Gdybyś zrobiła 3d wiedziałabys na 100 procent już dawno :-) nie miałaś genetycznego badania? Nie możesz im powiedzieć, że zdecydowałas, że wolisz niespodziankę będziesz mieć z głowy przynajmniej trochę ;-)

Gość gość
Jesli bedziesz poszukiwała butelki do kamienia maluszka to zapraszam do naszego sklepu internetowego gumowakaczuszka.pl w naszym sklepie są najlepsze jakościowo butelki firmy Yoomi. Zapraszam

U mnie lekarz na 85% powiedział w 13 tygodniu, za dwa tygodnie potwierdzi chociaż czekam do połówkowego tak na sto procent :-)

Gość gość
Ja z 8:57 Moje też zasłaniało się do końca, ale ja na pytania mówiłam, że się wstydzi i nie chce pokazać. Mebelki nie muszą być różowe czy niebieskie, nawet lepiej jak będą w normalnym kolorze :P A ubranek na początek nie trzeba wiele i mogą być kolorowe, uniwersalne. Potem można dokupić jak się chce koniecznie wszystko segregowane wg płci. Rodzina pyta bo też jest ciekawa, a nie po to by zrobić tobie na złość. :P Więcej luzu ;)

Gość gość
już w 13 tygodniu dowiedzieliśmy się na badaniu prenatalnym. Lekarz nie zapytał czy chcemy wiedzieć tylko poinformował, że będzie dziewczynka bo doskonale widać... teraz czekam do 2. prenatalnych czy się potwierdzi, bo jednak wiem, że zdarzają się pomyłki :) a mi jest obojętne, byle maleństwo było zdrowe

Gość gość
w 12 tc na badaniach prenatalnych

Gość gość
w pierwszej i drugiej ciazy w 14 tc

Gość gość
W 17 tyg, mój synek chętnie się chwalił swoim przyrodzeniem :D

Gość gość
Jakie ty ciuchy chcesz kupować dla noworodka? Myślisz, że jak będzie dziewczynka to ją będziesz w koronki i sukienki stroić od pierwszego dnia? najważniejsze to śpiochy, pajace, body, a te mogą być w milionie kolorów po prostu OMIŃ RÓŻ! to samo z meblami, no bo dziewczynka może mieć każde meble, a do chłopca np róż nie pasuje więc OMIŃ GO! zresztą jak widzę te kiczownie bez gustu to rzygam! najfajniejsze są zawsze białe i szare mebelki do tego jakieś pastelowe dodatki. Moja córa miała wszystko biało-pistacjowo-niebieskie i żyje, a pierwszą sukienkę ubrałam jej jak miała 4 miesiące więc masz czas w razie czego. Na początku tylko pajace, bo to nie ma sensu. Ach ale masz problemy autorko :) Jak mnie się teraz śmiać chce gdy słyszę te problemy ciężarnych z pierwszym dzieckiem :D ale też miewałam tego typy rozterki z d.... :)

Gość jawerty
chyba w 18 t.c. co do ubranek to syna ubierałam w ciuszki po córce więc trafiały się również różowe, co mnie wcale nie przeszkadzało :)

Gość gość
Ja w 12+6.na badaniach prenatalnych.

Gość gość
W pierwszej ciazy na usg polowkowym dowiedzialam sie ze dziewczynka, potem potwierdzil to inny lekarz a w 30 tc okazalo sie ze chlopiec. Wyprawke na szczescie mialam neutralna. Teraz w drugiej ciazy w 11 tc chlopiec, no zobaczymy:-)

Gość gość
W 11/12 tygodniu ciąży podczas badań prenatalnych ..... Dość szybko ... Mój synek ustawił się w sam raz by można było określić płeć .

Gość gość
w pierwszej ciazy 22 tc a w drugiej 27 tc

Gość Nie kwaś
Co za dziwactwo z ciebie? Dla mnie nie była istotna płeć ale czy dziecko urodzi się zdrowe😡 Mojej bratowej zrobiono USG miał być chłopiec, a urodziła się śliczna dziewczynka! OGARNIJ się! Dawniej nie było badań i ludzie żyli.Większych idiotyzmów nie czytałam!

Gość gość
Lekarz określił płeć w 12 tyg, na doskonałym sprzęcie, patrząc na kąt odchylenia wyrostka płciowego. Powiedział że dziewucha na 80 procent i się sprawdziło. Szczerze mówiąc nie wiem skąd się biorą te pomyłki o ktorych tu piszecie. W 20 tyg ciąży na przyklad chlopak a potem nagle dziewczyna? Hę? Jeśli sprzet jest tak slaby lub lekarz/technik tak slepy ze nie moze odróznic penisa i jaj od psiochy to jak mu zaufac kiedy twierdzi ze wszystko inne jest w porządku? W pomiarach przeziernosci karkowej na przykad liczą sie milimetry