Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Firma w Anglii oszczędność czy oszustwo

Polecane posty

Gość gość

Jesteście niepoważni z tą "optymalizacją" Zus- teraz wychodzi zatrudnienie zagranicą, za chwilę wybuchnie skandal z firmami w Anglii, ale chcecie płacić pośrednikom- oszustom- to tak jest. Płacicie niebotyczne kwoty za nic tzn. za payslip (nic nie warty) przy zatrudnieniu zagranica lub 400 zł. za założenie firmy w Anglii, adres roczny - 800 zł., prowadzenie księgowości - 600 zł.msc,gdzie taka firmę można założyć samemu online za 75 zł. ( 15 funtów), adres roczny( oferta z netu) mieć za 250 zł. ( 45 funtów), a księgowość zrobić w 19 miesiącu działalności firmy czyli zaoszczędzić ( 600 zł. x19msc=11.400 zł.). Płacicie zatem na WŁASNE ŻYCZENIE( czyt. wyrzucacie w błoto), ale jak jest popyt to jest podaż. Nie będę już wspominać o tym ,że firma ltd w Anglii typu ogłoszenia(sprzedam, kupię, wymienię), czy tania paczka z pl do uk - założona dla obejścia zusu - to jeden wielki śmiech na sali, bo jak mieszkasz w Polsce to tam płacisz zus i podatki. Tylko czekać, kiedy je zapłacisz z odsetkami - za rok czy za 5 lat, bo to że zapłacisz jest pewne jak w szwajcarskim banku. Jak Was nie stać na zus to zamknijcie firmy lub załóżcie 2 -osobowe spółki z o.o. w Polsce- a nie podnoście larum, że was ktoś oszukał.

Gość gość
Polecam również temat forum "Optigen zlikwidowany"( strony 9-11) oraz "Oszukani przez euro lex and partners", tam tez jest dużo o firmie w Anglii.

Gość gość
A mozna prosic jasniej? Bo ani ladu ani skladu za bardzo to nie ma. Rzeczowo i konkretnie poprosze:-)

Gość gość
Tak jest, poza tym dokument A1, który do niedawna chronił przed polskim zusem, obecnie jest NIC nie wartym papierem, bo hmrc czyli angielski ZUS unieważnia te dokumenty i tym samym powoduje obowiązek zapłaty składek do zusu. Tak więc po co mieć firmy w Anglii, jak i tak nie ucieknie się przed polskim zusem. Bez sens

Gość gość
f.kafeteria.pl/temat/f1/oszukani-przez-euro-lex-and-partners -p_6140830- nowe forum(bo stare zniknęło w dziwnych okolicznościach)- podaj dalej...

Gość Hania779
Jak dla mnie oszczędność, jestem na etapie rejestrowania firmy w Anglii, za pomocą firmy http://www.taxlimited.pl/ i mam nadzieję, że mi się to bardzo opłaci :)

Gość gość
Zawsze można spróbować złożyć wniosek o A1. www.wniosek-o-a1.pl

Gość gość
prowadzenie swojego biznesu to często droga przez mękę. nie ma lekko, szczególnie jak jest się zmuszonym wystawiać faktury z długim terminem płatności. ale jest na to rozwiązanie. nie trzeba brać kredytu by ratować swoją firmę: http://mlodzinadorobku.pl/co-to-jest-mikrofaktoring/

Gość gość
Jesli poszukujecie fachowej pomocy w założeniu lub prowadzeniu firmy w Anglii, Irlandii , Szkocji i Walii zapraszam do odwiedzenia strony http://polskiksiegowywuk.co.uk/pl/ Oferujemy profesjonalną i kompleksową obsługę finansowo-księgową dla osób fizycznych i podmiotów gospodarczych.

Gość maddzia20
Jeśli szukacie w tym zakresie wskazówek to polecam zajrzeć na portal https://rejestracjaspolkionline.co.uk/firma-w-anglii.php na którym znajdziecie mnóstwo świetnej jakości wskazówek jak można w prosty sposób założyć firmę w Anglii i załatwić wszystkie formalności ! Polecam, mi mega pomogli ! :)

Gość gość
Dzięki Magda za polecenie, ta firma to rzeczywiście daje radę, pomogli mi załatwić wszystkie formalności i firma w Anglii już działa ! Super :)