Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za cieńkie Endometrium

Polecane posty

Gość gość

Tak czytam i czytam na stronach internetowych i głupia chyba jestem.Czy jeśli jest za cienkie endometrium to zarodek się nie zagnieździ?Jak to unormować?Gin da jakieś leki?Czy to ma związek z brakiem owulacji?Do wizyty daleko a niepokoje się bo już mam i tak sporo problemów hormonalnych :/

Gość gość
jeżeli endometrium jest za cienkie to zarodek albo się nie zagnieździ alb zostanie wyroniony, domowe sposoby na poprawe endometrium to orzechy, tłuste ryby, czerwone wytrawne wino, lekarz może przepisać leki wspomagające rozrost błony śluzowej macicy

Gość gość
A czy to możliwe że to wszystko przez problemy hormonalne?Niestety mam pcos i tak myślę że to ma duży wpływ.A z tym winkiem to tylko takie pogłoski czy na prawdę pomaga?Lubie winko często do kolacji pijam ale słodkie a to wytrawne lepsze w tej sytuacji :)

Gość gość
ja też mam pco i nigdy problemu z endometrium nie miałam, więc to nie jest kwestia tego schorzenia raczej, przyczyną cienkiego endometrium jest najczęściej zbyt niski poziom estrogenu albo małe ukrwienie macicy, czy wino działa- no coż, musisz sama sprawdzić, na jedne działa, na inne nie, zacznij lepiej jeśc te ryby i orzechy- zdrowsze

Gość gość
Byłam na Usg w 8dc teraz idę w 12 lekarz stwierdził że może się rozwinie bo mam cykle 40-42 dniowe.Wizytę mam pod koniec grudnia to dostane wszystkie leki żeby starać się o ciąże i mam nadzieje że będzie dobrze.Ukrwienie to mam słabe chyba całego ciała np szybko mi ręce marzną i od razu sine się robią ale to raczej związku nie ma.

Gość gość
To ja powiem jak było u mnie. 2 tygodnie po zapłodnieniu bylam u gina- jeszcze nic nie wiedziałam rzecz jasna na zwyklej wizycie. Poinformowałam lekarza ze mogę byc w ciąży bo się staramy, a on po badaniu mówi, ze jest to niemożliwe ponieważ mierzyl/sprawdzal endometrium i nie wygląda jakby zarodek mial się tam zagniezdzic, jest zbyt cienkie. Efekt taki, ze dwa tygodnie znow trafilam na usg z powodu strasznego bolu jajnika i na monitorze ujrzalam pecherzyk a ba kolejnej już bijace serduszko♥