Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedynaczka 4

CZKAWKA U 2 MIESIĘCZNEGO DZIECKA

Polecane posty

Gość Jedynaczka 4

Moja córeczka często ma czkawkę.Co zrobić żeby jednak nie miała często? Starsze osoby mówią że dziecko czkawkę ma wtedy gdy dziecku jest zimno.Przecież to bzdura. Czytałam w necie że to normalka.Jak jest z Waszymi maluszkami?!

Gość gość
Dzieci bardzo długo mają czkawki :) a takie malutkie szczególnie...czkawka pojawia się, gdy dziecku się odbije(uleje), gdy jest mi zimno, gdy ma mokro, gdy ma kupę, gdy się bardzo śmieje..wiele jest przyczyn :) z czasem nauczysz się jak to rozpoznawać i co robić..najlepiej daj dziecku pić lub ubierz cieplej? Bzdura, że gdy dziecku zimno to ma czkawkę? Nic bardziej mylnego..moja córcia jako malutkie dziecko przy każdym przewijaniu dostawała czkawki. POZDRAWIAM. Ma teraz 9 miesięcy i nadal się pojawiają. To efekt nie dojrzałego układu pokarmowego.

Gość gość
albo ja za bardzo się naje, bo żołądek dotyka przepony ( tak gdzieś wyczytałam) u mnie podawanie pić z reguły działa, nie wiem czy zimna, słyszałam, że nie, ale u mojego dziecka tego nie zaobserwowałam, ale to norma u tak malego dziecka

Gość Jedynaczka4
Miłe Panie.Bardzo dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie🌻